BIST 8.723
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.239,52
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu o şarkıya böyle karşılık verdi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu Kocaeli mitingde seçmenlere seslendi. İşte Kocaeli mitinginden renkli detaylar...

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kocaeli'nde, Perşembe Pazarı alanında düzenlenen AK Parti mitinginde halka hitap etti.

Davutoğlu, "Şimdi bunlar bir araya gelmişler, CHP, HDP, MHP arkalarında da bir paralel yapı, bütün dertleri 7 Haziran’da AK Parti’yi durdurmak istiyor. Soruyorum kendilerine, ‘ben eğer başarısız olursam AK Parti Genel Başkanlığı görevini bırakmaya hazırım, siz hazır mısınız’ diye soruyorum, çıt yok. Niye? Millete güvenmiyorlar da ondan" dedi.

Davutoğlu konuşmasına, "Bizi böyle güneş altında, saatlerce bekleyen aziz Kocaelililere selam olsun. O kadar muhteşem görünüyordunuz ki emin olun, mümkün olsa her birinizi tek tek kucaklamak istemiştim. Al bayraklarla helikoptere doğru yöneldiğiniz zaman dedim ki Kocaeli küçük bir Türkiye olarak ayaktaysa 7 Haziran şimdiden bellidir” sözleriyle başladı.

Mitinge katılan gençlerin, "Bir şarkısın sen" isimli şarkıyı seslendirmesi üzerine, “siz bizim dudaklarımızdan asırlarca düşmeyecek bir destanın sözcülerisiniz” şeklinde karşılık veren Davutoğlu, “Kocaeli yerinde duramıyor, maşallah” ifadesini kullandı.

“Öyle şevkle karşıladınız ki bu duygu seli içinde sizlerle buluşmaktan daha büyük onur yok” diyen Davutoğlu, miting alanındaki coşkuya işaret ederek,” Kocaeli’nin bu coşkusunu herkes görsün ve duysun. Bakın bu coşkuyu sandığa da yansıtıyor muyuz? Gür bir sesle milli irade diyecek miyiz” şeklinde konuştu.

Muhasebe yapılacak en iyi yerin, Kocaeli olduğunu dile getiren Davutoğlu, “1999, o acılı günleri hatırlarız, hepimizin yüreği, depremin acılı günlerinde Kocaeli ile Sakarya ile attı ama o günden bugüne devletimizin geldiği yeri görmek için düşünün ki o acılı günlerde Ankara’dan buraya Başbakan, bakanların gelmesi oto yolun açılması, günlerce sürmüştü” dedi.

Dün, denizin üzerinde inşa edilen Giresun-Ordu Havalimanı’nın açılışını yaptıklarına işaret eden Davutoğlu, “Deprem bölgesine ulaşamayan Başbakan, bakanlar gördünüz. Onlar acıları paylaşmak için Ankara'dan Kocaeli’ne gelemediler. Hepiniz şahit oldunuz. Ordu-Giresun Havalimanı'nı deniz ortasına dolgu yaparak açtık. Onlar kara yoluyla deprem bölgesine gelemezken, biz denizleri doldurarak Avrupa’da ilk kez denizin üzerinde havalimanı yaptık. Bunu kim yaptı? Onlar konuşur AK Parti yapar” diye konuştu.

Hakkari Yüksekova’da da yapımı tamamlanan havalimanının açılışını önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacaklarını bildiren Davutoğlu, iktidara geldiklerinde 23 olan havalimanı sayısını 55’e çıkardıklarını, Yüksekova Havalimanı ile bu sayının 56 olacağını kaydetti.

davutoglu-kocaeli-mitingi.20150523210234.jpg

AK PARTİ'Yİ DURDURMAK İSTİYORLAR

Muhalefet parti liderlerini eleştiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Şimdi bunlar bir araya gelmişler, CHP, HDP, MHP arkalarında da bir paralel yapı, bütün dertleri 7 Haziran’da AK Parti’yi durdurmak. Soruyorum kendilerine, ‘ben eğer başarısız olursam AK Parti Genel Başkanlığı görevini bırakmaya hazırım, siz hazır mısınız’ diye soruyorum, çıt yok. Niye? Millete güvenmiyorlar da ondan. CHP Genel Başkanı diyor ki ‘oyumu kaybetmezsem yerimde kalırım’. Oyu ne? Yüzde 23, 24, 25. Yüzde 25 ile iktidar olunur mu? MHP Genel Başkanı da aynısını söylüyor, ‘yüzde 15'ten düşmezsem yerimde dururum’ diyor. Yüzde 15 ile iktidar olunur mu? HDP eş başkanının durumu daha vahim. 'Sorumluluk bende olursa istifa ederim' diyor. Halbuki ‘Genel Başkan’ demek başarının da başarısızlığın da sorumluluğunu üstlenmek demek ama ne yapmak istiyorlar? Yapmak istedikleri şey, 4’ü bir araya gelip üç parti, bir de paralel çete, AK Parti’yi durdurmak. AK Parti’yi durabilirler mi? Bize parti kapatma davası açtılar, durdurabildiler mi? Gezi provokasyonu yaptılar, durdurabildiler mi? 17 ve 25 Aralık provokasyonu yaptılar, bizi engelleyebildiler mi? Peki 7 Haziran’da durdurabilirler mi? İşte her zaman söylüyorum, 4 yanlış bir doğruyu götürmez. Bizde, bir doğru 4 yanlışı götürecek.”

BAYRAK AÇILINCA... 

Davutoğlu, konuşması sırasında alanda ay yıldızlı bayrağın açılması üzerine, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hepimiz bu davanın neferleriyiz. Bu davanın, büyük davanın, yeni Türkiye davasının neferleriyiz. Al bayrağı aşkını Allah daim etsin. Bugün 57. vilayetimizdeyiz. 81 ili dolaşacağız. Kocaeli’ye gelip milliyetçilik taslayanlara sorun, onlar doğu, güneydoğuda yok, bazıları batıda ve İç Anadolu’da yok. Türkiye’nin her yerinde al bayrağı dalgalandıran kim? Orta Asya’nın her yerinde, Orhun Anıtları’ndan Horasan’a kadar al bayrağı dalgalandıran kim? Balkanların her köşesinde, Evlad-ı Fatihan’a sahip çıkan kim? Bu al bayrağı dalgalandıran kim?