BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,75
ALTIN 2.439,48
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu Kayseri'de CHP'ye yüklendi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kayseri'de partililere seslendi. Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun seçim projelerini AK Parti'den aldığını iddia etti.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Parti'nin mega projelerine heves ederek proje açıkladığını; ancak bu projelerin 15 yıl önce kendi yazdığı kitaptan alındığını söyledi. Kılıçdaroğlu'nun Nasrettin Hoca fıkralarına konu olacak kadar ilginç hareketleri olduğunu söyleyen Davutoğlu, Türkiye'nin ilk yerli uçağının 2019'da Türkiye semalarında olacağını kaydetti.

Ahmet Davutoğlu, Kayseri'de partililere seslendi. Türkiye'nin yurtdışından aldığı tankları İsrail'e tamire gönderdiğini söyleyen Davutoğlu, Türkiye'nin yerli tanktan sonra yerli uçağını da yapacağını ifade etti. İşte Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sözleri;

"Yetmiyordu İsrail'e tamire gönderiyordu. Kısaca namerde muhtaçtık, namerde! İki gün sonra Mavi Marmara katliamının yıldönümü. Düşünün eskiden olsaydı şimdi Furkan'ı öldürenlere tanklarımızı tamire gönderecektik. Düşünün bir kere düşünün şimdi Altay tankını yapan kim?

Türkiye'nin ilk, milli bölgesel uçağını yapıyoruz. Anlaşmayı imzaladık, inşallah 2019'da ilk sivil uçağımız Türkiye semalarında olacak. Dediğim gibi onlar konuşur Ak Parti yapar.

Biz helikopteri başkalarından almak için yalvarıyorduk. Atak helikopterlerini artık biz yapıyoruz. Sağa baktım yüzde yüz yapımı Türk yapımı Atak helikopteri, sola baktım Atak helikopteri. Emin olun uçakta olmasaydım, yere şükür secdesi yapardım. Milliyetçilik lafta olmaz, Cumhuriyetcilik lafta olmaz çalışarak olur.

Bizim mega projeleri görüncü Kılıçdaroğlu da heves etmiş. Merdivene tersten binen adam, oyunu kullanamayan adam. Nasrettin Hoca'nın fıkralarına konu olabilir. Biz bunların 15 yıl önce kitabını yazdık. Merkez ülke Türkiye'yi 12 yıldır inşa ediyoruz. Türkiye'yi merkez ülke olarak lojistik ülke yapacak mışız! Biz 2035 yılını bekleyemeyiz. O donanmasını Halic'e sokmak isteyince, kafasını koyan bir komutan ne dedi? Eğer denizden gidemiyorsak gemileri karadan yürütürüz dedi. Peki onların çocukları ne yaptı? Karadan yapamıyorsak havaalanını denizden yaparız dedik. Avrupa'nın deniz üzerinde kurulan ilk havalimanını yaptık. Bunları kim yaptı? AK Parti yaptı."