BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.440,32
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanlığı'ndan bedelli askerlik açıklaması...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Bedelli Askerlik gündemimizde yok.. Önümüzdeki süreçte, şartlara göre bakılır" dedi...

Abone ol

CUMHURBAŞKANLIĞI Sözcüsü İbrahim Kalın Best FM'de katıldığı programda, bedelli askerlikle ilgili açıklamada bulundu. Sözcü Kalın, 'bedelli askerlik' ile ilgili soruya yanıt verdi.

'ŞARTLARA GÖRE BAKILIR...' Sözcü İbrahim Kalın, "Bedelli Askerlik gündemimizde yok.. Önümüzdeki süreçte, şartlara göre bakılır. Ancak operasyonlar sürerken, terörle mücadele belli bir noktaya gelmişken; Bedelli gündemimizde yok." diye konuştu.

BAŞBAKAN NE DEMİŞTİ?... Başbakan Yıldırım katıldığı bir televizyon yayınında bedelli askerliğe bakış açısının olumlu olduğunu belirterek, "Profesyonel askerliğe geçtiğimiz için bu dikkate alınması gereken bir husus. Benim düşüncem bu. Bedelli askerliğe bakış açımız müspet" demişti.

CUMHURBAŞKANI NE DEMİŞTİ?.. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da bedelli askerlikle ilgili sorular üzerine "Bedelli askerlik şu anda hükümetimizin gündeminde değil. Hayırlısıyla şu önümüzde seçim bitmiş olsun, başkanlık sistemine geçiş dönemi hallolduktan sonra bunlar tekrar masaya yatırılır, atılması gereken adım varsa bu adımlar atılır. Ama şu anda böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil" demişti.