BIST 9.878
DOLAR 32,54
EURO 34,96
ALTIN 2.456,28
HABER /  SEÇİM

Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan Aydın'da konuştu

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aydın mitinginde konuştu

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimine 4 gün kala seçim çalışmalarını sürdüren Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Aydın'da seçmenlerine seslendi.

Erdoğan'ın gündeminde Yüksek Seçim Kurulu-YSK'nın yasakladığı son reklam filmi vardı. YSK'nın yasağı üzerinden MHP'ye yüklenen Erdoğan, "MHP filimdeki ezan sesinden, seccadeden, duadan rahatsız olmuş. O hanım kardeşimizin namaz kılışından rahatsız oluyor" dedi.

O DERSİ PENSİLVANYA'DAKİ HOCANA VER!

Erdoğan, konuşmasında rakibi Ekmeleddin İhsanoğlu'na da Gülen cemaati üzerinden yüklendi:

"Bu monşer aday birkaç gündür kendince bize uslüp dersi vermeye kalkıyor. Ancak efendilerinin diline, uslübüna, edep, adap dışı konuşmalarına bakmıyor. Bize kendince uslüp dersi veren Ekmel, gitsin o dersi Pensilvanya'daki hocasına versin."

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

Benim vatandaşım 1992-1998 arasında çok çekti. Artık o günün ahstaneleri yok. Millet kendi değerlerine düşman yöneticilerinden bıktı.

CHP, MHP Pensilvanya 17 ve 25 Aralık'ta düzmece mahkemeler kuracaklardı, Menderes'e yaptıkların gibi. Bunlar darbeci şimdi yine bir araya geldiler. CHP, MHP, Pensilvanya. Bir de dizmece bir paralel yargı çıktı ortaya. Benimle ilgili dönemin Başbakanı diyorlardı. Kararı vermişler, dar ağacı hazır. Ama ne oldu? Milli irade sağlam çıktı, müsade etmedi. 27 Mayıs darbesini yapanlar Celal Bayar'ı da idama mahkum etmişlerdi, yaşlı olduğu için idam edilmedi. Celal Bayar'ı müebbet hapse mahkum ettiler. 4,5 yıl hapis yattı. 27 Mayıs darbesinden sonra Cumhurbaşkanlığının kökten değiştirdiler. Devlet ayrı millet ayrı dediler. Hükümet ayrı Cumhurbaşkanı ayrı dediler. Devletle milletin aarasını açtılar. Türkiye'de 1960'tan itibaren TBMM Cumhurbaşkanın seçerken meclisin iradesini her seferinde tehdit ettiler. Merve Kavakçı başörtülü olduğu için yemin ettirmediler. Kafa aynı kafa, zihniyet aynı zihniyet. Bunların düşünce özgürlüğüne tahammülleri yok.

YENİ REKLAM FİLMİNİ İZLEDİNİZ Mİ?

Ben şimdi size sesleniyorum; milletin tercihine hayır diyen bu CHP, MHP, HDP sizin karşınıza hangi yüzle gelecekler? 3 gün kaldı. İnşallah Pazar günü sandıkardan tarihi bir dersi bu CHP, MHP, HDP alsınlar. 10 Ağustos tarihi sıradan bir tarih değil. 27 Mayıs'ın son izlerinden birinin daha silineceği tarihtir. 10 Ağustos tıpkı Menderse ve Bayar döneminde olduğu gibi devletle milletin kucaklaşacağı bir tarihtir.

Yeni reklam filmini izlediniz mi?

Cumhurbaşkanlığı forsunu kim inşa ediyor? Millet. Cumhur ile Başkan kucaklaşıyor. Dveletle millet artık bir oluyor, iri oluyor, diri oluyor, kardeş oluyor hep birlikte Türkiye oluyor. 10 Ağustos'ta millet Tüürkiye'nin gücüne güç katıyor. MHP filmdeki ezan sesinden seccadeden rahatsız olmuş. YSK'da 6'ya 4 oy çokluğuyla onların isteği istikamette karar veriyor. Seçim filmimiz yasaklanmış. Bizim adaylığımızı iptal ettirme girişimiyle başladılar. O güzel reklam filmi yeni şekliyle devam ediyor. Ne yaparlarsa yapsınlar cumhurun başkanıyla kucaklaşmasını engelleyemeyecekler.

SADECE 3 GÜNÜMÜZ VAR!

Artık sadece 3 günümüz var. Gece gündüz inşallah çalışıyoruz. İnşallah Aydın'dan farklı bir netice bekliyoruz. Bu tarihi günde ilk kez inşallah herkesi sandık başında topluyoruz.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için 5 Temmuz'da Samsun'dan yol açıktık. Bugün 26. il mitingimizi yapıyoruz. 1 aydır yollardayız. Hangi ilimize gittiysek büyük bir coşkuyla karşılaştık. Milletimiz sıcak demedi meydanlara koştu. Pazar günü İstanbul'da mahşeri bir kalabaklıkla buluştuk. Milletim sağolsun yeni Türkiye'ye sahip çıkıyor. CHP'nin genel müdürü nerelerde? Daha bir tane miting yapmadılar. Otobüslerle gezerek turistik seyahat yapıyorlar. Meydanlarda yoklar.

BİR ADAY BULDULAR ALLADILAR PULLADILAR...

Milletin arasında değiller. Çünkü bir aday buldular alladılar pulladılar tezgaha sürdüler. Daha adayın ismini telaffuz ediyorlar. Bu monşer aday bir kaç gündür bize üslup dersi vermeye kalkıyor. Anacak kendisini piyasaya sürenlerin edep adap konuşmalarına bakmıyorlar. Kim bunun efenedikleri? Pensilvanya. Bu Ekmel'i tezgaha sürenin başı o. Önceki gün çıkmış bir kez daha beddua etmiş. Denge bozulmuş. Hocayım iddiasındaki bir kişinin insanın iddiasındaki birisine yakışmayaka edep dışı hezeyanlar bize üslup deri veren Ekmel gitsin Pensilvanya'daki hocasına versin. Bu ortak adayın 2. efendisi CHP'nin genel müdürü. Bir genel başkana küfretmek yakışır mı? Bununla kalmıyor millete de küfrediyor. Eğer Ekmel'de ders verecek kapasite varsa CHP genel müdürüne üslup dersi versin. 3. efendisi Bahçeli. Onun zaten hakaretten başka bildiği bir şey yok. Siyasete ilişkin tek cümlesi yok.

MİLLET SANA İSTİKLAL MARŞI'NI ÖĞRETECEK

Bu Bahçeli şimdilerde kendisini şiire vermiş. Orada da çok kötü. 10 Ağustos'tan sonra çok vakti olacak. Artık masal yazmaya, roman yazmaya başlar. Bunlar milletle alay ediyorlar. CHP genel müdürünü oraya kasetle getirdiler. İstiklal Marşı'nı bilmeyen birini getirdiler. Bu Ekmel dün çıkmış ne diyor? Halk şiirle falan uğraşmak istemiyor. Halk ciddi meseleleri konuşmak istiyor diyor. Ekmel efendi o sadece şiir değil o bizim İstiklal Marşımız.

O mısralar bu milletin mazisi. Senin şiir diye geçiştirmeye çalıştığın o mısralar milletin kalbine yazılmıştır. Bu millet sana İstiklal Marşı'nı öğretecek.

Ey Bahçeli sen insanlıktan nasibini almamış birisin.

Bu ortak aday CHP tabanına da MHP tabanına hitap etmedi. Millete dayatmak istiyorlar. Bahçeli gitti CHP ile kardeş oldu Türk soluyla kardeş oldu Soyalist İşçi Partisi'yle kardeş oldu. Sen MHP'ye gönül verecek kardeşlerim adına konuşacak sdurumda değilsin. Yeni Türkiye'de artık muhalefetin de değişeceğine inanıyorum. Biz hızlı tren köprüler diyoruz, biz üniversiteler okullar hastaneler diyoruz, biz ekonomiyi büyütüyoruz onlar takılmışkar Pensilvanya'nın kuyruğuna. Akşam bir kanalda toplamışlar paralelci gençleri Ekmel sohbet ediyor. Bu öğrencilere üniversitelerde bizim tandığımız imkanları inkar ediyorlar. O da orada dut yemiş bülbül gibi kıvırıyor. Ekmel sen Türkiye'ye yabancsın, bu millete yabancısın. Bunlar senin atıp kestiğin gibi plansız dğil. Herşey planlı yapıldı. 10 Ağustos plansız vizyonsuz siyasete son verecek. Bu Ekmel'in elinde proje var mı? Yok. 10 Ağustos'ta eser siyaseti hizmet siyaseti kazancak.

Bu vatanda kimse operasyon yapamaz dedik. Yapmaya kalkarsa demir yumruğumuzla bizi karşısında bulur dedik. Tek devlet dedik. Devlet içinde devlet olmaz.

Tek gayemiz millete hizmet. Aydın'a 12 yılda 11 katrilyon yatırım yaptık.

10 AĞUSTOS BİR MİLAT OLACAK

Aydın-Denizli otoyoluyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Grup toplantısında göstermiştim. Kılıçdaroğlu zamanında hastanelerin hali neydi. Şimdi devlet hastanelerini kazandırdık. Yeni yatırımlar hayata geçiriyoruz. Şimdi Aydın'a 600 yataklı bir şehir hastanesi kazandırıyoruz. Adnan Menderes'in hayalini gerçekleştirmek bize nasip oldu. Çine Barajı'nı Aydın'a biz kazandırdık. Eğer cumhurbaşkanı seçilirsem devam edecen tüm projelerin takipçisi olacağım. Biz size efendi olmaya gelmedik, hizmetkar olmaya geldik. 'Gençlik Benim Herşeyim' diye pankart görüyorum. Evet gençlik benim herşeyim.

Önümüzdeki dönemde seçme ve seçilme yaşını 18'e indireceğiz. Biz gençliğimize inanıyoruz güveniyoruz. Biz 21 yaşında karanlık çağı kapatıp aydınlık çağ açan Fatih'in torunlarıyız. Bunu başaracağız. Tüm millet görecek dünya görecek. Sizi parlamentoya laik görmeyen bu Bahçeli'nin peşinden mi geideceksiniz. Gelin bunlara bir ders verin. Biz insanımıza hizmet etmekten onur duyuyoruz. Vatana hizmette 12 yıl nasıl bir Tayyip Erdoğan gördüyseniz bundan sonra da çok daha farklı bir heyecanla Tayyip Erdoğan göreceksiniz. 10 Ağustos Türkiye için bir milat olacak.