BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

'Cono Aşireti'nin şifreleri çözüldü! İşte Cono Sözlüğü...

ADANA'da Cono Aşireti olarak bilinen ve erkekleri fuhuş bahanesiyle kandırıp mahallelerine götürerek gasp eden çeteye ilişkin iddianame hazırlandı. Cono Aşireti üyelerinin kendi aralarındaki konuşma şifreleri de çözüldü... İşte o şifreli cümleler ve anlamları...

Abone ol

ADANA'da kadınları kullanarak fuhuş yapma bahanesiyle kandırdıkları kişileri kendi mahallelerine götürerek 75 kişiyi gasp eden çeteyle ilgili iddianame hazırlandı. İddianamede sanıkların yağma suçlarını işlerken yaptıkları şifreli konuşmaların çözümlerine de yer verildi. 

FUHUŞ İÇİN KANDIRDIKLARI ERKEKLERİ... "Cono Aşireti" olarak bilinen grubun üyesi 30'u tutuklu 37'si kadın 51 şüpheli hakkında 15 yıldan 375 yıla kadar değişen hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi. Kadınların kandırdıkları sürücüleri Yavuzlar Mahallesi'ne götürdükleri, şüpheli erkeklerin de kendi araçlarıyla  kadınların bindiği araçları takip ettikleri aktarılan iddianamede, mahallede de diğer şüphelilerin hazır beklediği ifade edildi.

KREDİ KARTI ŞİFRELERİNİ ÖĞRENİP ALIŞVERİŞ YAPMIŞLAR... İddianamede, mahalleye gelindiğinde ise şüphelilerin mağdurları yağmaladığı ve şifrelerini öğrendikleri kredi kartlarıyla da mahalledeki marketten sigara ve benzeri ürünleri satın aldıkları bilgisine yer verildi.

GASP ETTİKLERİNİ EŞİT PAYLAŞMIŞLAR... Çeşitli yöntemlerle elde edilen para ve değerli eşyanın ise şüpheliler arasında eşit oranda paylaşıldığı kaydedilen iddianamede, yağma olayları için de 15 farklı lüks otomobil kullanıldığı bildirildi.

TELEFONDAKİ ŞİFRELİ KELİMELER... Sanıkların telefon görüşmelerinde de kendi aralarında belirledikleri özel kelimeleri kullandıkları belirtilen iddianamede, bazı kelimeler ile anlamları şöyle aktarıldı:

- Aryalamak: Ağzını aramak
- Çaltı: Mağdur
Carlatmak: Sorun çıkartmak-yaygara çıkartmak
- Graba: Araba
- Apa: Mahalle
- Puşka: Silah
- Manuş: Polis
- Mul: Vatandaş
- Zen: Kadın
- Sayınlamak: Geri Vermek
- Keriyor: Konuşuyor
- Zanişlemek: Takip etmek-kaçmak
- Lemişler: Almışlar
- Yeken: Para
- Arşınlamak: Kaçmak
- Celletmek: Göstermek
- Yanlatmak: Göndermek-Uzaklaştırmak
- Güre: Erkek
- Yemetlemek: İş Yapmak
- Çitgerilemek: Dinlemek-Kaydetmek
- Aşınlamak: Yağmalamak...

TELEFON KONUŞMA DÖKÜMLERİ DE VAR... İddianamede, sanıkların yağma suçlarını işlerken yaptıkları konuşmaların dökümlerine de yer verildi. Meydana gelen 75 ayrı olayın tek tek anlatıldığı iddianamede, sanıklar içinde en fazla hapis cezası 375 yıl ile Ceylan G. için istendi. Sanıkların önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlanacak.