BIST 8.739
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.236,02
HABER /  GÜNCEL

Cizre'de 60 PKK'lı öldürüldü iddiası

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lıların saklandığı iddia edilen bodrum kata operasyon düzenlendi. 60 terörist öldürüldü denildi. Son bilgilere göre ölü sayısı 10.

Abone ol

TRT Haber son dakika alt yazısıyla Cizre'deki bodrum kata operasyon düzenlendiğini duyurdu. Cizre'de bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre'de katliam yapıldığını iddia etti.

İlk açıklamasında "60'a yakın terörist etkisiz hale getirildi" diyen TRT Haber, daha sonra geçtiği haberde sayıyı 30 olarak düzeltti.

İLK RESMİ AÇIKLAMA VALİLİK: 10 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Operasyona ilişkin ajanslar çelişkili rakamlar geçerken ilk resmi açıklama Şırnak Valiliği'nden geldi. Valilik açıklamasında "İlimiz Cizre ilçesinde Bölücü Terör Örgütü mensuplarına yönelik devam eden operasyonda, 10 terörist etkisiz hale getirilmiştir." denildi.

GENELKURMAY'DAN YENİ AÇIKLAMA

TSK'dan gelen Cizre açıklaması Genelkurmay'ın resmi sitesinde yer aldı. Buna göre, Cizre'deki operasyonda 10 terörist etkisiz hale getirildi. Buradaki operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 574'e çıktı.

BAKANLIKTAN CİZRE AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada , "Cizre konusunda 112 çağrı merkezimize ulaşan herhangi bir yardım talebi ve ihbar olmamıştır" ifadeleri yer aldı.

KİMLİK BELİRLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Öldürülen PKK'lılarla ilgili kimlik belirleme çalışmaları da sürüyor. Bölgede arama tarama faaliyetlerinin sürdüğü kaydedildi.

CESETLERİ YAKMIŞLAR

Bu arada 6 binaya giriş yapan güvenlik güçleri, bodrum katlarında bazı teröristlerin de cesetlerine rastladı. Daha önceki operasyonlarda öldürülen ya da infaz edildiği belirtilen teröristlerin, tanınmamaları için örgüt tarafından yakıldığı belirtiliyor.

BİNALAR BİRBİRİNE TÜNELLERLE BAĞLI

Güvenlik güçlerinin operasyon düzenlediği binaların, birbirlerine tünellerle bağlı olduğu belirtildi. Bölgeden edinilen bilgiye göre bir binanın, çevredeki 15 binayla tüneller vasıtasıyla birbirine bağlı olduğu ve bu sayede örgüt üyelerinin, dışarıdan destek aldığı kaydedildi.

UÇUK RAKAMLAR VERİLDİ

ŞIRNAK Valiliği'nden gelen resmi açıklama öncesi Cizre'deki bodrum kata operasyonla ilgili spekülasyon dolu haberler geçti. Öldürülen terörist sayısı konusunda ise uçuk rakamlar telaffuz edildi. Hükümete yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesi iddiasına askeri kaynaklara dayandırıp 30 teröristin öldürüldüğünü öne sürdü.

DHA VE AA: 8 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Doğan Haber Ajansı ise çatışmada 8 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini ileri sürdü. Anadolu Ajansı Şırnak'ın Cizre ilçesindeki operasyonda 8 teröristin öldürüldüğü haberini geçti.

HDP'Lİ FAYSAL SARIYILDIZ'DAN SPEKÜLASYON

Cizre'den bilgi veren Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız ise spekülasyon dolu iddialarda bulundu. Sarıyıldız, "Bir binada 30'a yakın kişinin yanmış halde bulunduğu bilgisi bize ulaştı. Bedenlerinde kurşun izi yok.'' dedi.