BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.439,16
HABER /  GÜNCEL

CHP'de büyük gün 12 maddelik seçim bildirgesi açıklandı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da düzenlenen törende partisinin yerel seçimler için hazırladığı 12 maddelik bildirgesini açıkladı.

Abone ol

CHP Ankara Kapalı Spor Salonu’nda toplandı. Toplantıda Kemal Kılıçdaroğlu yerel yönetimlere ilişkin 12 maddesini açıkladı.  İşte CHP liderinin açıkladığı 12 maddelik seçim bildirgesi

1-Kimsenin kimliğine, inancına bakmadan eşit davranacağız. Belediye başkanlarımız toplumun bütün değerlerine saygılı olacak. Hiçbir ayrımcılık yapmayacak.

2-Rant bütün kentlerde vardır. Rantı hakça bölüştüğünüz zaman hiçbir sorun yoktur. Biz rantın hakça bölüşülmesini istiyoruz.

3-Hesap veren ve şeffaf belediye olacağız. Harcanan her kuruşun hesabı belde halkına verilecek. 

4-Yoksulu yenen kentler, hiçbir çocuğun yatağına aç girmediği kentler. açlığı yok edeceğiz bizim belediyelerde. Geliri açılık sınırının altında doğal gaz elektrik ve su parasını bizim belediyeler ödeyecek.

5-Üreten ve istihdam eden kentler. Bir kent üretmeli her alanda üretmeli.

6-Ulaşım ve alt yapı sorunlarını çözeceğiz. İstanbullu'nun yüzde 50'ye yakını trafik ve ulaşım sorunu diyor. 

 7-Nefes alan kentler. Yeşil çimen görünmüyor. Bağcılarda insana düşen yeşil alan 30cm Esenlerde 1 metre kare... ama bizim belediyelere bakın yeşil alanları var... İstanbullular Kadıköy'de, Beşiktaş'ta, Bakırköy'de, Sarıyer'de yaşamak isterim diyor. Buralarda insan sevgisi var.

8-Sosyal adaleti sağlayan sosyal adaleti sağlayan kent.  İstanbul 39 belediyenin 14'ünde hiç kreş yok ve bunlarda AK Partili belediyelerin.

9- Kültür ve sanat kenti olacak. İstanbul'da yaşayan ev kadınlarının yüzde 50'si boğazı görmemiş yazık günah değil mi ?

11- Doğa dostu kentler: Bizim dışımızdaki bütün canlıları korayacağız, onları besleyeceğiz. Bizim dışımızdaki canlıları da koruyacağız. 

12-Son olarak işçisi memuru sanayicisi öğrencisi tüm yurttaşlarımızla birlikte yaşamak istiyoruz biz size bu söz veriyoruz ve bu sözün arkasında duracağız.

Öte yandan Kılıçdaroğlu, törende şu ifadeleri kullandı: 
"Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Herhangi bir soruna çözüm bulmak istiyorlarsa CHP'nin kadrolarına başvuracaklar. Bugüne kadar bu kararlılıkta, bu inançla çözüm üreterek yolumuza devam ettik. Sorunu çözmek için sağlıklı planlamalar yapmanız gerekiyor.

Biz yurt sathına dağıldığımızda sorunları anlatacağız. Türkiye iyi yönetilmiyor. Bir siyasal iktidar sorunları çözme kapasitesini kaybetmişse, sorunlara teslim olmuşsa o siyasal iktidar çözüm üretemez, bir süre sonra şikayet makamı haline dönüşür. Bugünkü durum budur. Vatandaşa şikayet ediyor. Şikayet ediyorsan o koltukta ne işin var, çekileceksin, ayrılacaksın. Sorunu çözenler o koltuğa oturacak.

MERMİ POLEMİĞİ
Türkiye'yi üretimden kopardılar, üretmeyen bir Türkiye oldu. Tarımı mahvettiler. Kendi köylümüzden ucuza alıyoruz, dışarıdan daha pahalı alıyoruz. 35 yıldır terörle mücadele ediliyor, hiçbir başbakan, cumhurbaşkanı 'Kurşunun fiyatını biliyor musun' demedi. Eğer sen bir kurşunun hesabını yapıyorsan, sen neden tank palet fabrikasını satıyorsun?

Mutfakta yangın var, haberi yok. Bu millet, kendisini aç bırakan iktidara ders vermek zorundadır. Türkiye kötü yönetiliyor. Pahalılık, iflas, konkordato günlük hayatın parçası oldu. Devlette israf var. İsraf hala var. İsraf itibar değil, görgüsüzlüktür.

Aynı kayırmacı anlayışı, savurganlık yerel yönetimlerde de var. TOKİ'nin bir raporu var, 76 gökdelen dolayısıyla yapılan bir rapor var. Rapor diyor ki, İstanbul ayrıcalıklı plan değişiklikleri raporu. Bu binaları yapanlara ayrılan rant eski parayla 240 katrilyon lira. Hangi vicdan, ahlak kabul eder bunu? 240 milyar liralık rant elde edenler, asgari ücretliler kadar vergi ödememişlerdir. Yeşil alan kalmadı memlekette."