BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,11
HABER /  GÜNCEL

CHP İstanbul İl Binası işgal edildi!

Sarıyer Belediyesi'nde çalışan taşeron işçiler, tazminatları verilmeden atıldıkları gerekçesiyle CHP İstanbul İl Başkanlığı binasını işgal etti.

Abone ol

İki gün önce işlerine döneceklerine ve tazminat haklarını alacaklarına dair imzalanan tutanağa rağmen verilen sözün yerine getirilmediğini öne süren işçiler, binanın giriş kapısını zincirle kilitledi. CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın'ın da içeride olduğu öğrenildi.

Bir taşeron firmaya bağlı olarak Sarıyer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde işçi olarak çalışan 16 kişi, tazminatları verilmeden işten çıkarıldıkları gerekçesiyle 2 gün önce Kağıthane Sanayi Mahallesi'ndeki CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına gelerek işgal etmek istedi. Sarıyer Belediyesi'nden bir yetkiliyle görüşerek, iki gün sonra işlerine dönecekleri ve tazminat haklarını alacaklarına dair tutanak imzalayan işçiler, işgalden vazgeçti.

İşçiler, tutanakta belirtilen sözlerin yerine getirilmediği gerekçesiyle, bugün öğle saatlerinde CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına tekrar geldi. Akşam saatlerine kadar burada bekleyen işçiler, mesai bitimine rağmen söz konusu tutanağın işleme konulmaması üzerine, binanın giriş kapısını zincirle kilitledi. Bina personelini de uzun bir süre dışarı çıkarmayan işçiler, akşam saatlerinde personelin binayı terk etmesine izin verdi. 

fft81_mf3342226.jpeg

KARAYALÇIN İÇERİDE KALDI

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın'ın içeride kaldığı öğrenilirken, işçiler haklarını geri alana kadar binadan çıkmayacaklarını söyledi.

Bina içinde bulunan işçilerden Güven Darcanlı, Sarıyer Belediyesi'nde çalışan 16 taşeron işçiden biri olduğunu belirterek, “Yılbaşında hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldık. 2 Ocak 2015 tarihine kadar parklarda çalışıyorduk. Çıkış yaptıklarından haberimiz yoktu. 26 Ocak Pazartesi il yönetimine geldik, önce burayı işgal ettik. Fakat Belediye Başkan Yardımcıları geldi, İl Yöneticileri geldi, burada bir mutabakat imzaladılar. Mutabakat şu anda gördüğünüz gibi camda duruyor. Kendi imzaları... Biz kendilerine şunu söyledik; 'Yapamayacağınız şeyin altına imza atmayın, haklarımızı verin' dedik. Kendileri imzaların arkasında durmadılar. Bugün saat 09.00'da buraya girdik. 18.00 itibari ile işgal ettik. Bu direnişimiz sadece burası içindir. Tüm taşeron işçiler içindir. Hakkımızı alana kadar buradan çıkmayacağız" diye konuştu.

Eşiyle birlikte işten atıldığını ifade eden Serpil Gökcan Darcanlı ise şunları söyledi:

“3 ay önce eşimi işten çıkarttılar. Çadırda kaldık. Sonra tekrar işbaşı yaptırdılar, bu yılbaşı günü tekrar işten çıkardılar. Pazartesi günü buraya gelindi. Burada sözleşme oldu, işe geri alınacak denildi. Sadece haklarımızı istedik diye işten çıkarttılar. Biz de böyle bir eyleme başvurduk. Sabah saat 09.00'dan beri buradayız. Kimse bizimle gelip konuşmadı. İmzaların hepsi buraya atıldı. Diyecek başka bir şeyimiz yok. Sadece şunu diyorum, 'İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız."

İşçilerin eylemi devam ediyor.