BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Cerablus operasyonundan son dakika sıcak haberler

Fırat Kalkanı Harekatı 21. gününde. Vukuf bölgesindeki IŞİD'e ait 6 hedefe toplam 13 Fırtına obüs mermisi atıldı, 6 terörist öldürüldü. Koalisyon uçakları da havadan IŞİd hedeflerini vurdu.

Abone ol

TSK, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Koalisyon Güçleri'ne bağlı uçakların IŞİD hedeflerine yönelik hava harekatı düzenlediğini açıkladı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, IŞİD başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek sınır güvenliğini artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı’nda bugüne kadar 21. gününde (dün) 524 hedefe 2 bin 245 atım yapıldı.

VUKUF KÖYÜ'NDE 6 HEDEFE 13 ATIŞ YAPILDI

Dün Vukuf’un güneyindeki IŞİD’e ait 6 hedefe 13 Fırtına obüs mermisi atıldı. Koalisyon Güçleri tarafından da Yahmul, Kafer Khan, Güzel Mezra ve 2 kez Cakka (Zeytinlik) bölgelerinde tespit edilen IŞİD hedeflerine yönelik 5 hava harekatı düzenlendi, Hava harekatında 6 IŞİD’li terörist etkisiz hale getirilirken 4 havan ve 2 savunma mevzii imha edildi.

BUGÜNE KADAR 524 HEDEFE TOPLAM 2 BİN 245 ATIM YAPILDI

Suriye sınır hattında, gerekli emniyet tedbirleri alınarak, Cerablus ve Rai bölgesinde halen kontrol edilen bölgede keşif, gözetleme, hedef tespiti ve ele geçirilen bölgelerde (845 km2) oluşturulan savunma tedbirlerini geliştirme faaliyetlerine devam ediliyor. Dün saat 21.15’e kadar meydana gelen gelişmelerde; ateş destek vasıtaları tarafından, harekat sahasında bulunan IŞİD’e ait 6 (Vukuf güneyi) toplam 13 Fırtına obüs mermisi atıldı. Bugüne kadar 524 hedefe toplam 2 bin 245 atım yapıldı.

KOALİSYAN GÜÇLERİ 5 HAVA HAREKATI DÜZENLENDİ

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklar tarafından hava harekatı düzenlenmezken ani çıkacak hedeflere yönelik olarak yerde bekler uçak görevlendirildi. Koalisyon Güçleri tarafından da Yahmul, Kafer Khan, Güzel Mezra ve 2 kez Cakka (Zeytinlik) bölgelerinde tespit edilen IŞİD hedeflerine yönelik 5 hava harekatı düzenlendi. Hava harekatında 6 IŞİD’li terörist etkisiz hale getirilirken 4 havan ve 2 savunma mevzii imha edildi.Suriye sınır hattında 1 Bayraktar İHA ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyetine devam ettiği belirtildi.

LOJİSTİK FAALİYETLER KESİNTİSİZ OLARAK SÜRÜYOR

AFAD ve Kızılay'a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürüldüğü öğrenildi. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve sınır bölgesinde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, yapılan koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet gösterildiği belirtildi.

PKK'NIN CEPHANELİĞİ İMHA EDİLDİ

Hakkari merkez güney kırsalına dün saat 20:26-21:04 saatleri arasında Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendi.

Bölgede tespit edilen 1 dinamik hedef, 1 malzemelik ve 1 mağara girişi ateş altına alındı. Harekat sonucunda ilk tespitte 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi ve PKK'lı teröristler tarafından kullanılan 1 cephanelik imha edildi. Malzemelik olarak tespit edilen yerde büyük patlamalar meydana geldiği öğrenildi.