BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.245,63
HABER /  GÜNCEL

Cemil Bayık: KDP ve Peşmerge'nin onurunu biz kurtardık!

İMC TV'ye konuşan PKK'nın tepe ismi Cemil Bayık, IŞİD'e en büyük desteğil Türkiye'nin verdiğini iddia ederken Peşmerge'nin onurunu PKK'nın kurtardığını söyledi...

Abone ol

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, İMC TV Genel Yayın Koordinatörü Eyüp Burç’un sorularını yanıtladı. Bayık, IŞİDin Şengal’e saldırısından müzakere sürecine kadar önemli açıklamalarda bulundu.

IŞİD'İN ARKASINDAKİ EN BÜYÜK GÜÇLERDEN BİRİ TÜRKİYE'DİR!

İMC TV Genel Yayın Koordinatörü Eyüp Burç’un sorularını yanıtlayan KCK Eş Başkanı Cemil Bayık, Türkiye’nin IŞİD’in arkasındaki en büyük güçlerden biri olduğunu söyledi. “Türkiye IŞİD’in arkasındaki en büyük güçtür” diyen Bayık, “Ortadoğu’da savaş mezhep savaşına, IŞİD’le geliştiriliyorsa bunun arkasında bir de Türkiye vardır. Türkiye mezhep savaşlarıyla Ortadoğu’da güç olmaya çalışıyor. Yine bu savaşla Kürt özgürlük hareketini boğmaya çalışıyor” dedi.

TÜRKİYE BÖYLE GİDERSE IRAK VE SURİYE GİBİ OLUR!

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı, Türkiye’yi bu siyasetinden vazgeçmeye, demokratikleşmeyi esas almaya çağırdı ve şöyle konuştu:

“Böyle devam ederse kesinlikle bundan Türkiye büyük zarar görecektir. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Devam ettirirse Suriye ve Irak gibi sorunlarla karşı karşıya gelebilir. Bizden söylemesi. Biz son uyarılarımızı Türkiye için yapıyoruz… Gerçekten Demokratikleşmeyi Kürt Sorunun demokratik siyaset yoluyla çözümünü esas alırsa, Türkiye sorunlarını aşabilir”

PKK VE YPG ŞENGAL'DE KÜRT HALKI VE KDP'NİN ONURUNU KURTARDI!

IŞİD’in Şengale saldırısını değerlendiren Bayık, YPG ve PKK’nin bölgeye müdahale ederek sivilleri kurtarmasını değerlendirdi. Peşmerge ile ilgili dikkat çeken vurgular yaptı. Bayık, “Kürt halkının onuru insanlığın onuru yine Güney Kürdistan Hükümetinin onuru hatta, ağırlıkla orda bulunan KDP’nin onuru kurtarılmıştır” dedi.

IŞİD’İN HEDEFİNE VARMASINI APOCULAR ENGELLEDİ

Kürt Hareketinin IŞİD’in ilerlemesinin önündeki en önemli güç olduğunu söyleyen KCK Eş Başkanı’nın IŞİD’in askeri gücüyle ilgili de değerlendirmeleri oldu. IŞİD’in olduğundan güçlü gösterildiğine dikkat çeken Bayık, “Bunu hem IŞİD kendisi yapıyor hem de IŞİD’e karşı olduğunu söyleyen güçler bizzat yapıyor. Yani IŞİD propagandasına alet oluyorlar. Bu tarzda da IŞİD’i olduğundan çok çok fazla göstererek aslında IŞİD’e hizmet etmiş oluyorlar… Halbuki çok açık eğer IŞİD karşı direnilirse rahatlıkla sonuç alınabiliniyor. IŞİD nerde darbe yemişse orda hemen geri adım atmıştır. Hemen kaçmıştır. Eğer hala IŞİD Suriye’de Irak’ta bir bütün Ortadoğu’da istediği hedefe ulaşamamışsa bunun önündeki tek engel diyebilirim ki Apocu çizgideki harekettir.Bu hareketin kahramanca direnişidir.

İNSANLAR ŞENGAL'DE SU VE YİYECEK OLMADIĞI İÇİN ÖLEBİLİR

Şengal dağındaki yaşam mücadelesinin de sürdüğünü belirten Bayık, “Hala orada halkın su, yiyecek sorunu çok ciddidir. eğer bu sorun hızla çözümlenmezse, esas su ve yiyecekten dolayı insanlar şehit düşebilir” dedi.