BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.435,89
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Cemâlnur Sargut’un yeni kitabı: 'Rûhu Allah’a Yükselten Oruç'

Cemâlnur Sargut, “Rûhu Allah’a Yükselsen Oruç” isimli çalışmasında Ramazan’ın manasını, faziletlerini, açlığın ruhanî yönünü, sufîlerde yeme içme adâbını, orucu, orucun derecelerini, sahuru ve daha fazlasını açıklamaktadır.

Abone ol

İbâdetler Serisi’ne bir yenisini katan Cemâlnur Sargut, “Rûhu Allah’a Yükselsen Oruç” isimli çalışmasında Ramazan’ın manasını, faziletlerini, açlığın ruhanî yönünü, sufîlerde yeme içme adâbını, orucu, orucun derecelerini, sahuru ve daha fazlasını açıklamaktadır. 

Nefes Yayınevi’nden çıkan “Rûhu Allah’a Yükselten Oruç” isimli kitabının önsözünde Sargut şu şekilde özetliyor kitabı; “Orucun hakîkatinde insan vücudunu dünyaya çeken nefsanî her şeyden uzak olup; ruhu, kalbi, vücudu, açlığın mânevî zevki ile besleyerek Allah’a yükseltmek vardır. Vücudu dünyaya çeken her türlü hayvanî istek ve arzu oruçtan uzak olmak demektir. Buradan anlaşılıyor ki, oruç sadece bir gün boyunca yemekten-içmekten kesilmek olmayıp, aynı zamanda bütün alışkanlıkları Allah için terk etmek demektir.”

İbâdetler Serisi’nde Müslüman bir kulun yaptığı ibâdetlerin iç manalarını açıklamaya gayret eden Cemâlnur Sargut, Nefes Yayınevi’nden çıkan “Rûhu Allah’a Yükselten Oruç” kitabında da orucun iç manasını anlatmaktadır.  

Cemâlnur Sargut Kimdir?

TÜRKKAD İstanbul Başkanlığı görevini yürütmekte olan Sargut, İstanbul doğumludur ve Kimya Mühendisliği bölümü mezunudur.

30 yılı aşkın süredir tasavvuf alanında çalışmalar yapmakta ve hizmet vermektedir. Yayınlanmış kitapları arasında Kur'ân-ı Kerîm üzerine büyük mutasavvıfların yorumlarına dayalı çalışmaları ve Fusûsu'l-Hikem şerhleri yer almaktadır.

Halka açık olarak Mesnevî ve Fusûsu'l-Hikem dersleri vermekte ve aynı konularda haftalık TV programları yapmaktadır. Almanya, Amerika ve Hindistan'da çeşitli üniversite ve kuruluşlarda İslam Tasavvufu alanında düzenli seminerler vermektedir.

North Carolina Üniversitesi Dinî Etütler Bölümü'nde (2009) ve Pekin Üniversitesi Beşerî Bilimler Enstitüsü'nde (2011) "Kenan Rifai Distinguished Professorship on Islamic Studies" kürsülerinin kurulmasına öncülük etmiştir. Bakü Avrasya Üniversitesi kendisine fahrî doktora unvanı vermiştir. (2014)