BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Cemaat onun peşine düştü kim bu adam?

Dün operasyonların başladığı saatlerde "Fethullah Gülen" atkısı satmaya çalışan işportacı cemaati ayaklandırdı.

Abone ol

'Paralel yapı' operasyonun ardından adliye önünde uyanık esnaf Fethullah Gülen kaşkollarını satışa çıkardı. Gülen'in fotoğraflarının bulunduğu kaşkollarda 'mesafeler bizi bizden ayıramaz' ifadeleri yer aldı. Fotoğrafın sosyal medyada yayılmasından ardından bu adamın kimliği tartışılmaya başlandı.

Kaşkollar farklı renk seçenekleri ile satışasunuldu. Uyanık esnafın bu ticari grişimi beklediği ilgiyi görmedi. Kaşkollardan kimsenin satın almadığı gözlendi.

Geneli cemaate yakın isimlerden oluştuğu söylenen protestocu eden kalabalıklar arasında bir kişi ise dikkatleri çekti.

Bir işportacı, protesto eden cemaat mensuplarının arasında üzerinde Fethullah Gülen'in ismi ve resminin bulunduğu atkıları cemaat mensuplarına satmaya çalıştı. Sözkonusu ismin kim olduğu yönünde sosyal medyada birbirinden çok farklı görüşler dile getirildi.

fethullah.jpg
 

Rotahaber'in haberine göre, "Kimileri bu kişiyi "akıllı bir işportacı" olarak tanımlarken yorumların bir kısmında bu kişinin "MİT elemanı" olduğu iddia edildi. Öte yandan Twitter fenomeni Fuat Avni de bugün attığı tweetlerden MİT'in cemaati kışkırtarak sokak olaylarına sebebiyet vermek için özel plan yaptığını iddia etmişti. Hal böyle olunca kimileri cemaat mensuplarına atkı satmaya çalışan bu adamın "MİT ajanı olduğunu ve dikkat edilmesi gerektiği" yönünde mesajlar paylaştı. Bu kişinin kimliği ise halihazırda gizemini koruyor."

TWİTTER'DA OLAY OLDU

screen-shot-2014-12-15-at-11.28.49-am.png

screen-shot-2014-12-15-at-11.29.46-am.png