BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Canlı yayında soygun! Aynı gün araba alıp sevgilisine ev döşemiş

İSTANBUL Kuyumcukent'ten çıkan kurye aracını güpegündüz silah tehdidiyle durdurup 1.2 milyon lirayı gaspeden çete yakalandı. Çete lideri H.Y.'nin soygunun yapıldığı gün lüks bir otomobil aldığı ve sevgilisinin evini döşediği belirlendi.

Abone ol

İSTANBUL Bahçelievler'deki Kuyumcukent kavşağında, 8 Mayıs 2018 günü sabah saat 08.30 sıralarında 34 BA 4291 plakalı kurye aracının önü kesildi. Silahla tehdit ettikleri kurye aracındaki  M.Y.A. ve Z.A.S.'yi  etkisiz hale getiren gaspçılar araçta bulunan 1 milyon 200 TL'yi alarak kaçtı. Soygun anı arkadaki sürücüler tarafından an be an kaydedildi.

POLİSE ATEŞ AÇIP YAYA KAÇTILAR... Lüks araçlarıyla D-100 karayoluna çıkan gaspçılar yol kontrolü yapan polis ekiplerine de ateş açtı. 4 gaspçı Esenyurt'ta bir elektronik marketin önünde aracı bırakarak yaya olarak kaçtı. Olay yerine gelen polis ekipleri yolu trafiğe kapatarak kurye aracı ve gaspçıların bırakıp kaçtığı araçta incelemelerde bulundu.

ÇOK SAYIDA SABIKA KAYDI VAR... Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği ekipleri, olayın ardından kamera görüntülerinden gaspçıların kimliklerini belirledi. Gasp olayını çetenin Emniyet'te çok sayıda suç kaydı bulunan H.Y.'nin organize ettiği belirlendi.

YUNANİSTAN'A KAÇMA HAZIRLIĞI... Kimlikleri ve adresleri belirlenen gaspçılara yönelik operasyon başlatıldı. Hatay, Edirne ve İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda H.Y.'nin de arasında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. 2 kişinin Yunanistan'a kaçmak için hazırlık yaptıkları sırada Edirne'de yakalandığı belirtildi.

SOYGUNU YAPIP GALERİYE GİTMİŞ... Çete elebaşı H.Y.'nin soygunun yapıldığı gün bir galeriye giderek son model Volvo S60 lüks araç aldığı, başka bir çete üyesinin de Yamaha motosiklet satın aldığı belirlendi. Çete elebaşı H.Y.'nin sevgilisine ev eşyası aldığı da saptandı.

PARANIN 700 BİN LİRASI GELE GEÇİRİLDİ... Operasyonda Volvo ve motosiklete el konulurken, çete üyelerinin soygun parasıyla aldıkları çoraba kadar yeni kıyafetler de bulundu. Çetenin kurye aracından aldığı 1.2 milyon TL paranın 515 bin TL'si nakit olarak ele geçerken, 185 bin TL'si de bankada bloke edildi. Geri kalan paraya ise ulaşılamadı. Operasyonda 2 tabanca ve cep telefonları da ele geçti. Emniyet'te sorgulanan 12 kişi adliyeye sevk edildi.