BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Online Büt Dergisi'nin 15. sayısı yayında!

Aylık Online Kültür-Sanat Dergisi Büt'ün 15.sayısı çıktı. Büt Dergisi'nin bu sayısında Eşref Vakti bestecisi Bekir Ünlüataer röportajı bulunmaktadır.

Abone ol

Büt Dergisi'nin 15. sayısında da birbirinden ilginç konulara değindi.

Dergi, bu ay kapağa Hababam Sınıfı, Şabanoğlu Şaban, Süt Kardeşler, Salako, Kibar Feyzo gibi Türk Sineması'na damga vuran filmlerin yönetmeni Ertem Eğilmez'i taşıdı.

Sinemada yer alan kadın yönetmenlerde derginin diğer konuları arasında. Dergi “Eşref Vakti” albümü ile tanınan Kültür Bakanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nda yer alan Bekir Ünlüataer ile bir röportaj gerçekleştirdi.

screen-shot-2014-03-24-at-2.22.49-pm.pngÜnlüataer, Avrupa'da Türk Sanat Müziği ile var olduğumuzu söylerek: "Klasik Müziğe olan hayranlıkları bizden çok daha fazla. Bizde maalesef klasik müziğin çok alıcısı yok. Türk Sanat Müziği asıl bu coğrafya da sunulmalı ama burada cazip gelmiyor. Çok klasik ve çok ağır buluyorlar. Oysaki biz, Avrupa da Türk Sanat Müziğiyle, Türk Klasik Müziğiyle varız. Popüler ve fantezi müziği sevilmiyor. Tabii Türkler her çeşidine ilgi gösterebilir ama yabancı halk daha çok farklı şeyler arıyor"dedi.

Dergi Foto-Haber bölümünde her ay ilginç konulara yer veriyor. Bu ayki Foto-haber konusu olarakAnkara İrfan Şahinbaş Atölyeleri'nde tiyatro kostümlerinin nasıl dikildiğini seçildi.

Büt Dergisi'nin bu ay da okuyucusuna birbirinden ilginç yazılarla güzel bir dergi keyfi yaşatıyor.

Büt Dergisini www.butdergisi.com'dan ücretsiz online okuyabilirsiniz...