BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Burası Londra değil Erzurum

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin Hayvan Barınma Evinden alarak polis köpeği olarak yetiştirdikleri “Çizi” a...

Abone ol

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin Hayvan Barınma Evinden alarak polis köpeği olarak yetiştirdikleri “Çizi” adlı köpek, atlı polis birlikleriyle beraber görev yapıp, asayişin sağlanmasına yardımcı oluyor.
“Çizi” adlı köpek, atlı polis birliklerle beraber gece gündüz demeden Erzurum sokaklarında asayişi sağlıyor. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bünyesinde toplumsal olaylara müdahale amaçlı olarak oluşturulan atlı polis birliğine, barınaktan alınıp yetiştirilen sokak köpeği “Çizi” destek veriyor. Ekip otolarının giremediği alanlarda asayiş devriyesi atan atlı polisler ve “Çizi” vatandaşların ilgi odağı oldu. Bir an olsun atlı birlikten ayrılmayan “Çizi”, olaylara kısa sürede müdahale ederek, göz dolduruyor.
Türk Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende de görev yerinin alan “Çizi”, resmi geçişe katılarak alkış topladı.
Polis memuru Ergül Kurt, “Çizi isimli sokak köpeğini biz barınaktan aldık. Daha sonra polis arkadaşlarımızın Çizi’yi eğitmesi sonucunda atlı birliklerimize dahil ettik. Atlı birliklerimiz devriye attıkları sırada Çizi de onlarla beraber Erzurum’un sokaklarında devriye atarak asayişi sağlıyor” dedi.
(İHA)