BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.439,16
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Buralarda dükkanlar ateş pahası

Ataşehir'de cadde üzerinde yer bulamayan market zincirleri yönünü mahalle aralarına çevirdi.

Abone ol

 Mustafa Kemal ve Barbaros'ta 30 metrekare büyüklüğünde bir dükkân 1.000 liraya kiraya veriliyor.

İstanbul Finans Merkezi'nin bir kısmını içine alan Ataşehir'de hızla artan konut ve ofis projeleri mahalle aralarının da değerini artırdı. Sabah'ın haberine göre, cadde üzerinde istedikleri büyüklükte kiralık mağaza bulamayan perakende zincirleri caddeye en yakın konumda olan Mustafa Kemal ve Barbaros mahallelerinde kiralık yer bakmaya başladı. Uzak bölgelere gerektiğinde motor kurye ile hizmet vermeyi göze alan perakendeci potansiyelinin farkına varanlar ise villalarını bile ofis ya da dükkana çeviriyor.

CADDEDE DEV ZİNCİRLER VAR

Remax Ataşehir bölgesi yetkilisi Özdemir Çongar, caddede yer bulamayan market zincirlerin talebinin mahalle aralarına kaydığını ifade etti. "Carrefour Express gibi büyük marketlerin küçük formatları ile Çağrı, Kiler, Hatipoğlu gibi yerel marketler artık mahalle aralarında yer bakıyor. Metrekare fiyatları ortalama 80-100 lira arasında değişiyor" dedi.

Atacity Emlak'tan Ahmet Sençok, özellikle konut ve iş merkezi projeleri bittikçe bölgedeki çalışan ve ikamet eden sayısının artmasına paralel olarak, caddede yer bulamayan firmaların mahalle aralarına olan talebinin de katlanacağını söyledi. Sençok şu bilgileri verdi:

"Şu anca caddede Migros ve Carrefour var. Büyük zincir marketler yer bakıyor ama bölgede onların istedikleri metrekarelerde yer yok. Şu anda perakende zincirleri Barbaros, Yeni Sahra, Mustafa Kemal ve Örnek mahallelerinde yer bakıyor. Buralarda caddeye yakın, 80 metrekare bir dükkânın kirası 15 bin lirayı buluyor." 

FRANCHİSİNG ETKİLİ

Emlakçı Şevket İkizoğlu ise, 1-1.5 yıldan beri franchise'ı olan markalar için yatırımcıların yer baktığını, kiraların uçuk rakamlara ulaştığını söyledi. Satış fiyatlarının 5 milyon liraları gördüğünü dile getiren İkizoğlu, "Devam eden cadde üzerindeki projelerde şimdiden firmalar kiralıklar için anlaşmalar yapmış durumda. O yüzden market zincirleri yer bulursa şanslı sayılıyorlar. Çok küçük metrekareler yer kıtlığından uçuk fiyatlara kiralanıyor" dedi.

Metropoll City Emlak yetkilisi Cemal Gökçöl ise mahalle arasındaki 30 metrekarelik bir dükkanın kirasının 1.000 liraya kadar çıktığını dile getirdi. Gökçöl, "50 metrekare bir dükkân eğer caddeye cephesi varsa 6-7 bin liraya kiracı buluyor" dedi.