BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47

Bu yorumlar neden yayınlanmıyor?

Bildiğiniz gibi Wikileaks internet sitesinin yayınladığı belgeler dünyayı salladı. Türkiye ile ilgili belgelerin ardından Wikileaks diğer ülkelerle ilgili belgeler açıklamaya devam ediyor.

Bildiğiniz gibi Wikileaks internet sitesinin yayınladığı belgeler dünyayı salladı. Türkiye ile ilgili belgelerin ardından Wikileaks diğer ülkelerle ilgili belgeler açıklamaya devam ediyor.

Yayınlanan belgeler dünyayı sallamaya devam ededursun ben konuyla ilgili İnternethaber'de yapılan bir haberden bahsedeceğim sizlere.

Aslında haberde yapılan tutarsızlık İnternethaber'i sallayacak büyüklükte.

7 Aralık günü yayınlanan "Wikileaks sitesinin kurucusu Julian Assange İngiliz polisine teslim oldu" başlıklı haberden söz ediyorum.

Başlık zaten gereken bilgiyi veriyor ve bize Assange'nin polise teslim olduğunu söylüyor.

Haberin girişinde ve devamında da tutuklandığı bilgisi verilirken haberin sonuna bir geliyoruz ki aman Allah'ım! O da ne?

Haberin son kısmını olduğu gibi yazıyorum şimdi sizlere...

"....Bu arada İsveç makemesi tarafından yayımlanan, Assange'ın tutuklanma emri bugün İngiltere'ye ulaştı.

Assange'ın nerede olduğu bilinmese de İngiltere'nin güney doğusunda saklanmakta olduğu tahmin ediliyor. BBC'nin güvenlik uzmanı Frank Gardner, Assange'ın polise teslim olması halinde 24 saat içinde mahkemeye çıkarılacağını söylüyor."

E hani bu adam tutuklanmıştı!

Kafalar karışıyor...

Dünyanın gözü üzerinde olan bir site ve sahibi ile ilgili böyle önemli bir kararın haberini yapıyorsunuz ama haberde bir tutuklandı bir tutuklanmadı diyorsunuz.

Yaptığınız haberi yine aynı haberin içinde yalanlıyorsunuz.

Hadi kaynağı bu haberi böyle verdi, haberi yapan editör haberi hiç okumadan mı girdi?

Haberi okuyarak girdiyse çok fena, okumadan girdiyse daha da fena...

 İnternethaber gibi habercilik ilkelerine bu denli önem veren, Türkiye'nin en iddialı haber sitelerinden birisi olan bir siteye bu haber yakıştı mı?

Konuyla ilgili söyleyecek daha fazla bir şey bulamıyorum. Ama şunu da demeden geçemeyeceğim İnternethaber okurları editörlerinden daha dikkatli ve duyarlı.

Bu haberle ilgili bir çok uyarı geldi. Okur hata kabul etmiyor.

Gelen maillerden birini sizlerle paylaşmak istiyorum. Okurumuz Servet Bey hem bu habere ilişkin hem de foto galerilerle ilgili sıkıntısını bakın nasıl dile getirmiş...

"öncelikle çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
sonrasında da uzun süredir yazmak istediğim ama vazgeçtiğim artık son haddine gelmiş bi durumu paylaşmak istiyorum. malesef internethaberin haberlerinin bir kısmında çelişkiler bulunuyor. başlıkta verilen haber ve içerikteki bilgiler bazen tamamen zıt olabiliyor. bazen de haberin başında verilen bilginin tam tersi sonunda yalanlanıyor. buna en güzel örnek 7 aralık salı günü aşağıya da yazdığım örnektir. ( Burada yukarıda bahsettiğim haberi kastetmiş Servet Bey )

Bir de geçen yazınızda da bahsetmiştiniz, galerilerle ilgili şikayetler konusunda ben de şikayet edenlerle hemfikirim. daha fazla tık adına alakasız resimlerin konulması, haberin gereksiz cümleler eklenerek uzatılması,aynı bilgiler tekrar edilierek yeni bir fotoğrafla tıklanma sayısının artırılmaya çalışılması, bazen de haberle ilgisiz resimlerin konulması insanı çileden çıkarıyor. şu an buna örnek bulabilecek durumda değilim ama ilk rastladığımda onu da gönderirim size.

Umarım yazdıklarımıza duyarlı olur biraz daha dikkat edersiniz.internethaberi seviyoruz, ama keşke bizi kendisinden bu tip hatalarla uzaklaştırmasa.. Selamlar."

Bu arada haberi yapan editör arkadaşla görüştüm. Haberin sonundaki bilgiler haberin önceki haliymiş. Daha sonra Assange tutuklanınca haber güncellenmiş fakat editör haberin önceki halini silmeyi unutmuş. Bunun için siz okurlarımızdan özür dilediğini de belirtmek istiyorum.

ONAYLANMAYAN YORUMLAR

Zaman zaman bazı okurlarımızdan yorumlarının yayınlanmadığı yönünde şikayetler alıyoruz.

İçinde küfür veya hakaret vardır diye düşündüğüm yorumların bazılarına bana gönderdiklerinde ise şaşıp kalıyorum.

Yorumda ne küfür var ne hakaret.

 Konuyla ilgili yorum editörü arkadaşlarla görüştüğümde ise onlarda şaşırıyorlar.

 Ama tabiki şaşırmak böyle bir durumda bir anlam ifade etmiyor. Bunu şunun için yazıyorum eğer yorumunuz küfür ve hakaret içermiyorsa yayınlanmamasında bir kasıt aramayın.

Hele ki yorum editörünün size kafayı taktığını felan hiç düşünmeyin. Böyle bir şey yok.

Yorumların onaylanma kriterleri arasında "editör istediği yorumu kişiselleştirebilir" gibi bir ibare bulunmuyor. Bunu yapacak editörün zaten İnternethaber'de işi yok.

Bununla ilgili bana gelen en son şikayeti sizlerle paylaşayım:

"Merhaba Kübra hanım eminim yorum konusunda çok şikayet alıyorsunuzdur bıkmış da olabilirsiniz ancak yorumları onaylayan editörleriniz sanırım bana kafayı takmış durumda yada taraflı davranmak istiyor. _Mavera_ rumuzuyla yaptığım mesela 10 yorumdan sadece bir kaç tanesi yayınlanıyor özellikle hafta sonları ! ben internet haber de yıllardır yorum yazıyorum kriter falan diyecekseniz kriterleri iyi biliyorum editörlerinizin tarafsızlığını veya görevini tam olarak yerine getirip getirmediğini denetleyecek bir mekanizmanız varmı merak ediyorum dakikalarca emek verip fikirlerimizi yazıyoruz ancak heba olup gidiyor artık sıkıcı bir hal aldığı için sizi rahatsız etmek zorunda kaldım. Cevap verirseniz sevinirim saygılar..."

Peki neden?

Neden kriterlere uyan bir yorum yayınlanmaz?

Bunu yorum editörü arkadaşlarla yaptığımız toplantılarda gündeme getirdik.

 İnternethaber her gün binlerce yorumun geldiği bir site. Sizlerin yorumları zamanında ve en doğru şekilde yayınlansın diye de 4 tane canavar gibi yorum editörü çalıştırıyor. (Şimdi özellikle bazı okurlarımızın canavar kelimesiyle ilgili akıllarından geçenleri az çok tahmin ediyorum:)) Lütfen siz bu sıfatı kastının dışında algılamayınız!!)

Çünkü siteye anlam katan sizlersiniz ve sizlerin gönderdiği yorumlar.

Gün içerisinde gelen binlerce yorum arasından bazen gözden kaçan yorumlar olabiliyor. Bu konuda yorum editörü arkadaşlar sizlerin anlayışınıza sığınıyorlar.

Yayınlanmasında mahsur görmediğiniz ama yayınlanmayan yorumlarınızı bir şekilde bana ya da siteye atacağınız maille bildirdiğinizde yorumunuz yayınlanacaktır. Bunun örneklerini daha önce yaşadık.

Onun için asla yayınlamayan yorumlarınız için bizleri uyarmaktan çekinmeyin. Yorum editörü arkadaşların da bu konuda çok daha dikkatli olacaklarını söylemek isterim.

HABERİ FACEBOOK'TAN OKUMAK NEDEN?

Biliyorsunuz kısa bir süre önce İnternethaber, Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım ağlarında atağa geçti.

Çok da iyi oldu.

O kadar çok olumlu tepki aldık ki bununla ilgili.

 Hem internethaber'i hem de yazarlarını Facebook'tan takip etmek okurlarımız için büyük kolaylık sağladı. Artık beğendikleri haberleri ve yazarların yazılarını kendi profil sayfalarında paylaşabiliyorlar.

Fakat dün ilk defa bununla ilgili olumsuz bir mail aldım.

 Okurumuz Derya Hanım her ne kadar bana biraz torpil geçse de sorusunu gündeme taşımak istedim. Önce Derya Hanım'ın sorusunu ardından da cevabımı paylaşayım sizlerle...

"Söylermisiniz lütfen. İnternethaberi neden Facebook'tan okumamız gerekiyor? Yazarlarımı neden olmak istediğim yerde göremiyeceğim? Sözüm size değil, siz hoş birisiniz. Size kızamam:) Tepkim Fecabook'a. Selamlar."

Öncelikle bir yanlış anlaşılma ihtimaline karşı şunu söyleyeyim ki haberleri ya da yazarların yazılarını Facebook'tan takip etme gibi bir zorunluluk yok.

 Dileyen okurlarımız İnternethaber'i ya da yazarlarını beğenerek profilinde görebilir ve takip edebilir.

 Şayet bunu istemiyorsanız yine her zamanki gibi siteye girerek haberleri okuyabilirsiniz.

Facebook ya da Twitter uygulaması aslında tam da dileğiniz yerde ve zamanda yazarlarınızı okumak ve İnternethaber'i görebilmeniz için yapıldı.

Az zamanda çok iş mantığıyla örtüşen bir uygulama.

 Facebook sayfanızdan bir yandan arkadaşlarınızla sohbet ederken bir yandan da İnternethaber'in güncellenen haberleri tık diye sayfanıza düşecek.

 Böylece "profilime bir bakıp çıkayım" dediğiniz zamanlarda gündemden de haberdar olabileceksiniz. Tabiki dilerseniz...

Sizlere son olarak kısa bir hatırlatma...

İnternethaber'le ilgili her ne olursa olsun, şikayetleriniz, talepleriniz, gördüğünüz hatalar, İnternethaber'de de olmasını istediğiniz yenilikler... işte bunlara benzer her türlü konuda bana yazın. Bunların hiç birisi karşılıksız kalmayacak lütfen unutmayın...

Sizlerin yönlendirmesi her şeyden kıymetli...