BIST 8.888
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.240,97
HABER /  GÜNCEL

Bu kadarına pes! Bu kez kredi çektirdiler

Bartın'da yaşlı adamı arayan dolandırıcılar "Param yok" diyen adama bankadan kredi çektirip dolandırdılar.

Abone ol

Bartın'da, 53 yaşındaki Yaşar Turgut'u arayan dolandırıcılar, 'param yok' diyen adama zorla kredi çektirerek 16 bin lirasını aldı.

Emniyet güçlerinin yaptığı tüm uyarılara rağmen, telefon üzerinden yapılan dolandırıcı çetelerin önüne geçilemiyor. Kendilerini savcı ve polis yada hakim olarak tanıtıp, kişilerin birikimlerine göz diken dolandırıcıların son hedefi Bartın'ın Özbaşı Köyü'nde yaşayan 53 yaşındaki emekli Yaşar Turgut oldu. Yaşlı adam 'param yok' deyince azarlayan dolandırıcılar, Turgut'a, 16 bin lira kredi çektirip dolandırdılar.

"3 SAAT BOYUNCA TELEFONUNU AÇIK TUTTURDULAR"

Dolandırıcıların bulunup, mağduriyetinin giderilmesini isteyen Turgut, emekli maaşı ile kıt kanaat geçinirken, 16 bin liralık borçla baş başa kaldığını ifade etti. Bakmakla yükümlü olduğu engeli bir kızının olduğunu kaydeden Turgut şöyle konuştu; "Telefonla aradıklarında neye uğradığımı şaşırdım. Bana Diyarbakır'da terör örgütüne yardım ve yataklı yaptığınız görülüyor. İsminizi kullanarak örgüt adına kullanıyorlar. Bu kişileri yakalamak için yardımınıza ihtiyacımız var. Verdiğimiz hesap numarasına para yatıracaksınız, biz dolandırıcıları yakalayacağız dediler ve sakın telefonu kapatma biz seni yönlendireceğiz, telefonun bataryası biterse yeni batarya al dediler. Köyden şehir merkezine gelip kredi çekip hesaplarına parayı yatırana kadar telefonumu kapattırmadılar."

"DAHA ÖNCEDE DOLANDIRILDIM"

Bundan 5 yıl önce Tekirdağ Çerkezköy'de de bir müteahhit tarafından da dolandırıldığıni idda eden Turgut, "5 yıl önce beni dolandıran müteahhitler daha önce bir inşattı başka birilerine de satmışlar ve kaçıp gitmişler, şuan ben inşaattan da mağdurum. Onlara da 60 bin lira kaptırıdım" şeklinde konuştu.

"BEN YANDIM, BAŞKALARI YANMASIN"

Birikmiş parası olmadığı için bankadan kredi çektiğini kaydeden Turgut, sözlerine şöyle devam etti; "Saat 15.00'de bankaya gidip 16 bin lira kredi çekip verdikleri hesap numarasına yatırdım. Bana tekrar isminizi kullananları yakaladık. Şebekeyi çökerteceğiz. 3 bin lira daha gönderin dediler. Param yok canımı mı alacaksınız dediğimde, telefonunu kapat eve git jandarma bekliyor seni dediler. Eve gittiğimde ne jandarma vardı ne de başka bir şey, ne yapacağımı şaşırdım. Yetkililer artık buna son versin. İnsanlarda bu tür telefonlara artık kanmasın. Biz yandık başkası yanmasın" şeklinde konuştu.

1600 lira emekli maaşı aldığını ifade eden Turgut, 1150 lira olan kredi taksitlerini nasıl ödeyeceğini karar kara düşündüğünü de sözlerine ekledi.