BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,21
HABER /  GÜNCEL

Bu gemiyle Üsküdar - Beşiktaş arası 3.5 dakika

BEŞİKTAŞ - Üsküdar arası 3.5 dakikaya iniyor. Özel olarak panoramik şekilde tasarlanan yeni gemilerle Beşiktaş'tan Üsküdar'a geçmek göz açıp kapayıncaya kadar hızlı olacak.

Abone ol

İSTANBUL'un iki yakası arasındaki mesafe 3.5 dakikaya iniyor. Dentur Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Morgül, İstanbullulara müjdeyi verdi. 3.5 dakikalık yolculuk özel tasarım gemilerle olacak.

DENTUR Başkanı Morgül, işletme maliyetlerini düşürmek ve gelişen teknolojinin gerisinde kalmamak için 14 gemilik yeni bir planlama yaptıklarını ifade etti.

İlk gemilerinin sefere hazır olduğunu, son evrak işlemlerinden sonra hizmete önümüzdeki günlerde başlayacağını aktaran Morgül, "6 ay içerisinde de yapımı devam eden diğer 3 gemi hizmete başlayacak. 4 yıl içinde bunların hepsini hizmete almayı planlıyoruz." dedi.

İSTANBUL'da önümüzdeki aylarda bu gemiler boğazda yolcu taşıyacak. Gemiler teknolojik özellikleri itibariyle manevra yapmadan direk iskeleye yanaşabiliyor. Bu da çok büyük zaman tasarruffu demek.

Morgül, Kanuni Sultan Süleyman'ın 1565'te Üsküdar kadısına gönderdiği talimatla İstanbul'da ilk deniz yolcu taşımacılığının başlamasından dolayı ilk gemiye "Kanuni" ismini verdiklerini söyledi.

Üsküdar - Beşiktaş arası 3.5 dakika sürecek

Yeni nesil gemilerin, diğerlerine göre yüzde 40 daha hızla, manevra yapmadan direk iskeleye yanaşabildiğini, bunun da ciddi bir zaman tasarrufu sağladığını aktaran Morgül, "Şimdi inme ve binme süreleriyle ciddi bir zaman kazanıyoruz. Bu yeni nesil gemilerle Üsküdar-Beşiktaş arası yolculuk 3,5 dakikaya inecek." dedi.