BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bomba kulis! Meral Akşener "Abdullah Gül aday olursa..."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Abdullah Gül'ün 2019 cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili ne dedi? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gül'ün KHK twitini Bülent Arınç'ın RT ettiğini öğrence ne yaptı?..

Abone ol

ABDULLAH Gül'ün KHK çıkışıyla alevlenen 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmaları sürerken, Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi'nin köşesinde satır arasında bomba bir kulis yeraldı. Selvi, Abdullah Gül'ün son çıkışlarında Meral Akşener'in "Gül aday olursa ben kararımı gözden geçiririm” sözlerinden aldığı cesaret olduğunu yazdı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Abdullah Gül arasındaki KHK polemiğinin temelinde 2019'daki cumhurbaşkanlığı seçiminin yattığını savunan Abdülkadir Selvi, "Birilerinin Erdoğan’ın karşısına Gül’ü çıkarmak gibi bir hesabın içinde olduğu biliniyor" dedi. 6 Nisan’dan sonra Gül’ün etrafındaki hareketliliğin arttığı, daha önceleri sessiz kalmayı tercih eden 11. Cumhurbaşkanı’nın, “Daha çok görünme, daha çok konuşma” kararı aldığı bir sır değil.

GÜL ADAY OLURSA AKŞENER GERİ Mİ ÇEKİLECEK?

Selvi, Abdullah Gül'ü cesaretlendiren iki gelişmeyi sıraladı: "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 'Abdullah Gül büyük ölçüde tarafsız bir cumhurbaşkanlığı yürüttü' şeklindeki açıklaması, Akşener’in, 'Gül aday olursa ben kararımı gözden geçiririm' dediği yönündeki söylentiler de kendisini cesaretlendirmiş olabilir." Selvi'nin gündeme getirdiği Akşener iddiası, "Gül aday olursa 100 bin imza ile cumhurbaşkanlığına aday olacağını açıklayan Meral Akşener geri mi çekilecek?" sorusunu akıllara getirdi. 

DİMYATA PİRİNCE GİDERKEN EVDEKİ BULGURDAN OLABİLİR

"Cumhurbaşkanlığı seçimine uzun bir süre var ama hesapların değiştiği anlaşılıyor" diyen Selvi yazısını şöyle bitirdi: "Muhalefet, çatı adayında yaşanan hayal kırıklığı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı seçimine kendi adaylarıyla girme kararı aldı. Kılıçdaroğlu, aday olabileceğini söylerken, Akşener adaylığını çoktan ilan etti bile. Bu durumda Abdullah Bey, “Dimyat’a pirinci giderken evdeki bulgurdan olabilir”.

GÜL TWİTLEDİ, ARINÇ RT ETTİ, ERDOĞAN NE YAPTI?

Abdullah Gül'ün 696 sayılı KHK'yı eleştirdiği twitinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan cephesinde neler olduğuyla ilgili de Selvi'nin köşesinde bir kulis bilgisi daha vardı. Selvi'nin yazdıklarına göre Erdoğan, muhalefetin Gül’ün tweet’i üzerinden işi bir kampanyaya dönüştürmesinden dolayı rahatsız oluyor. Gül’le ilgili olarak ağzından, “Biz seninle dava arkadaşı değil miydik” sözleri dökülüyor. Bülent Arınç’ın retweet ettiğini öğrenince can sıkıntısı büsbütün artıyor. 

BİZ DAVA ARKADAŞI DEĞİL MİYİZ DİYE SORDU!

O nedenle Kastamonu’da, “Dava arkadaşı değil miyiz? Nasıl olur da gidip Kemal’in kayığına binersiniz. Yazıklar olsun” diye tepki gösteriyor. Özellikle de Gül’ün açıktan muhalefet etmesini hazmedemiyor. AK Parti’nin yetkili kurullarında konu açılınca, “Sen dava arkadaşım değil misin, biz aynı davayı gütmüyor muyuz” diye sitem ediyor.