BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.444,80
HABER /  GÜNCEL

Boğaz'a yeni proje geliyor!

3'üncü Köprü’nün ayağının bulunduğu yere dev bir projenin daha startı veriliyor. İşte o projenin detayları..

Abone ol

İstanbul Boğazı’nın Karadeniz girişine, dev bir dalgakıran ve liman projesi için düğmeye basıldı. 2.5 yılda 1 milyon lira harcanarak dev bir dalgakıran ve liman inşa edilecek. Projenin ÇED süreci başladı. İşte tüm detaylarıyla o dev proje...

Üçüncü Köprü güzergahının geçtiği Sarıyer Garipçe Köyü, köprü ayağının bulunduğu yere yapımı planlanıyor. Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberien göre, kılavuzluk ve römorkör hizmetleri de buradan yapılacak.

PROJE 2.5 YILDA HAYATA GEÇECEK

2.5 yılda hayata geçirilmesi beklenen proje, Hürriyet'te yer alan habere göre yaklaşık 1 milyon liraya mal olacak. İMPO İmar Planlama Mühendislik İnşaat Limited Şirketi tarafından ihalesi alınan proje, bir kamu yatırımı olacak. Proje sahası için resmi izinlerin haricinde herhangi bir kiralama veya tahsis bedeli, yatırım sahası devletin arazisi olduğundan dolayı ödenmeyecek. 

bogaz1.20141213103029.jpg
 

DOLGU İÇİN İZİNLİ TAŞ OCAKLARINDAN TAŞ GETİRİLECEK

Proje Garipçe köyü'nde yapılacak. Bu projeyle amaçlanan ise dalgaların kıyı yapılarına zarar vermesinin önlenmesi, hem de can, mal, seyir ve çevre emniyetini sağlayan bot ve römorkörlerin barınmasının sağlanması olarak açıklanıyor.

Projede uygulanacak dolgu işleminde kullanılacak taşlar bölgede bulunan izinli özel taş ocaklarından temin edilecek.

3.-kopru.jpg