BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Bir paket sigarayla tecavüz!

Bursa'da yaşanan olay herkesi ürküttü. İşte bir paket kaçak sigara veren satıcının karşılığında isteği..

Abone ol

Bursa'da kaçak sigara satan İsmail Çavdar, 15 yaşındaki erkek çocuğa bir paket kaçak sigara vererek tecavüz etti

Daha sonra sigara paketini geri alan zanlı, tezgahına geri dönerek satış yapmaya devam etti. Bunun üzerine 155 polis imdat hattını arayan T.K. durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri kimliğini belirledikleri İsmail Çavdar'ı Yıldırım ilçesindeki evinde gözaltına aldı. Suçlamayı reddeden Çavdar, çıkartıldığı mahkemece tutuklanırken; T.K. ise polis tarafından ailesine teslim edildi.Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi Gazi Akdemir Mahallesi'nde bulunan alt geçitte karton kutu üzerinde kaçak sigara satan İsmail Çavdar (36), sigara almak için gelen 15 yaşındaki T.K. ile tanıştı. Yaşı küçük çocuğu bir paket sigara vererek kandıran zanlı, 30 metre ilerideki parkta çocuğa tecavüz etti.

Zanlı, tecavüzden sonra sigara paketini geri alınca, polisi arayan çocuğun şikayeti üzerine yakalandı ve tutuklanarak cezaevine konuldu.

"BIÇAK ZORUYLA TECAVÜZ İDDİASI"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde ailesiyle birlikte yaşayan 21 yaşındaki N.Ö., geçen yıl Ekim ayında gönül ilişkisi yaşadığı Adem K.'nın konuşmak istemesi üzerine Atakum İlçesi'ndeki harabe bir eve gitti.

ZORLA ELBİSELERİNİ ÇIKARDI

İddiaya göre Adem K. burada genç kıza eski erkek arkadaşıyla görüşüp görüşmediğini sordu. N.Ö.'nün görüştüğünü söylemesi üzerine bıçağını çıkarıp boğazına dayayarak, "Sen ikimizi birden mi idare ediyorsun. Bizi birbirimize düşüreceksin" diyerek, genç kızın elbiselerini zorla çıkardı.

Daha sonra da genç kızla zorla ters ilişkiye girdi. Adem K. başka bir odaya gidince, N.Ö. elbiselerini giyip kaçarak bir benzinliğe sığındı. Ardından da polisi arayarak başına gelenleri anlatıp şikayetçi oldu.

Olaydan bir gün sonra yakalanan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen Adem K., dün ilk kez Samsun 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

32 YIL HAPİS İSTEMİ

'Cinsel amaçlı alıkoymak ve cinsel istismar' suçlarından 32 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Adem K. savunmasında şunları söyledi: "Eski erkek arkadaşıyla görüşüp görüşmediği konusunda kendisini yüzleştirmek istedim.

"BİRAZ SEVİŞTİK"

Onunla birlikte harabe eve gittik. Bir süre oturup eski erkek arkadaşının gelmesini bekledik. Gelmeyince benimle ilişkiye girmek istediğini söyledi. Ben de kabul ettim. Biraz seviştik, ancak tam olarak cinsel ilişkiye girmedik. Bana iftira atıyor."

"BIÇAK ÇEKİP TECAVÜZ ETTİ"

Duruşmaya katılan N.Ö. ise sanık ile olaydan 2 ay önce tanıştıklarını belirterek şunları anlattı: "Konuşmak isteyince ben de gittim. Daha sonra eski erkek arkadaşımla görüşüp görüşmediğimi sordu.

Ben de mesajlaştığımızı söyledim. Bu sırada iki arkadaşı daha geldi. Onlar başka bir odada iken Adem bıçağını çekip boğazıma dayadı. Sonra da elbiselerimi zorla çıkardı.

Korktuğum için bağırıp yardım isteyemedim. Zorla benimle ters ilişkiye girdi. İşi bitince arkadaşlarının bulunduğu odaya gitti. Ben de bu sırada elbiselerimi giyerek kaçtım. Şikayetçiyim. Bu olaydan sonra psikolojik tedavi görüyorum."

Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelenirken, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilimdalı Başkanlığı'ndan alınan raporda, genç kızın olay nedeniyle ruh sağlığının bozulmadığı belirtildi.

"ÖZÜRLÜ KIZA İŞKENCE İDDİASI"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

ANKARA'nın Şereflikoçhisar İlçesi'nde oturan Cumali Ö., konuşma yeteneğini kaybeden, vücudunun yüzde 90'ı da özürlü kalan kızı 19 yaşındaki Z.'ye bakım için verdikleri Nevşehir'in Avanos İlçesi'ndeki Rehabilitasyon Merkezi'nde işkence yapıldığını öne sürerek, suç duyurusunda bulundu.

Şereflikoçhisar'ın Sanayi Mahallesi'nde oturan ve Bağ-Kur emeklisi olan 64 yaşındaki Cumai Ö., 6'sı kız 7 çocuğu bulunduğunu, eşi, 49 yaşındaki Elif'in ortopedi ve 'Arkas hastası' (konuşamama) olması nedeniyle yüzde 90'ı özürlü olan kızı Zeliha Ö.'ye bakamadığını anlattı. Cumali Ö., kızının bakımının üstlenilmesi için Ankara Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne götürürken, tavsiye üzerine Zeliha Ö.'yü 2008 yılı Ocak ayında Avanos'ta bulunan Rehabilitasyon Merkezi'ne götürdü. Cumai Ö., burada 3 yıla yakın süreyle kızının bakımının yapıldığını, evli olan en büyük çocuğu olan oğlunun Rehabilitasyon Merkezi'nden izin alması ile kızını Şereflikoçhisar'daki evlerine getirdiklerini anlattı. Cumai Ö., kızının temizliği için iç çamaşırının çıkarılması sonucu işkence izleri gördüklerini belirterek şu iddialarda bulundu:

"Kızımın vücudunun değişik yerlerinde yanık ve morarma izleri gördük. İşkence yapıldığı gerekçesiyle kızımızı hastaneye götürüp, bu olayı resmiyete intikal ettirdik."

Zeliha Ö. için verilen raporda vücudunun değişik bölgelerinde dövme ve yanma sonucu oluşabilecek izler olduğu belirtildi. Zeliha Ö.'nün vücudundaki yanık ve morartıların geçmediğini, bunu da fotoğraflarla tespit ettiren Cumai Ö., Avanos Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Şikayetçi baba Cumai Ö. ve Rehabilitasyon Merkezi çalışanlarının ifadelerini değerlendiren Savcılık, morartıların genç kızın hareketleri sonucu kendine zarar vermesinden, yanıkların ise vücudunu kalorifere dayamasından meydana gelmiş olabileceği gerekçesiyle koğuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Zeliha Ö.'nün babası Cumai Ö, Savcılığın kararına Aksaray Ağır Ceza mahkemesi nezdinde itirazda bulundu. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını merakla beklediklerini belirten Cumai Ö., adı geçen rehabilitasyon merkezinde başka çocuklara da benzer baskı uygulandığına ilişkin duyumlar alındığını, kızının kendi kendine zarar verdiği ve kaloriferden yandığı iddialarına anlam veremediğini söyledi.

Avukat tutup, bu konuyu sonuna kadar takip edeceğini belirten Cumali Ö., "Ankara'da oturan evli oğluna zaman zaman 'Bu konunun üzerine fazla gitmeyin. Sonu sizin için iyi olmaz' denilen tehdit telefonları geldiğini iddialarına ekledi.

"33 KİLO UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]


EDİRNE'nin İpsala Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkış yapmak isteyen İran uyruklu Nader Rouhy yönetimindeki cipin arka bagajına gizlenmiş halde 33 kilo 919 gram sentetik uyuşturucu (metanfetamin) ele geçirildi. Yaklaşık 10.2 milyon lira değerinde olduğu belirtilen uyuşturucu ile ilgili gözaltına alınan şüpheli mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yunanistan'a çıkış yapmak isteyen İran uyruklu Nader Rouhy, NU06YZY plakalı cip ile önceki gece yarısı Edirne'nin İpsala Sınır Kapısı'na geldi. Buradaki gümrük işlemleri sırasında şüphe üzerine x-ray cihazına sevk edilen aracın bagajında yoğunluk belirlendi. Bunun üzerine İpsala Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri tarafından arama hangarına çekilerek detaylı araması yapılan cipin bagajına gizlenmiş halde, yaklaşık 10.2 milyon lira değerinde olduğu belirtilen 33 kilo 919 gram sentetik uyuşturucu (metanfetamin) ele geçirildi.

SÜRÜCÜ TUTUKLANDI

Araç sürücüsü Nader Rouhy gözaltına alındıktan sonra çıkartıldığı mahkemece 'uyuşturucu ticareti' suçundan tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

"ÇALDIĞI ÇANTAYI ÇÖPE ATINCA YAKALANDI"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

Mersin'in Tarsus ilçesinde otomobilden çaldığı çantayı boşalttıktan sonra çöp konteynerine atan zanlı yakalandı.

Öğretmenler Mahallesi'nde bir kişinin çöp konteynerine kadın çantası attığı ihbarını alan polis ekipleri çalışma başlattı.

Ekipler, görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda, çöp konteynerine yaklaşık 500 metre uzaklıktaki İsmet Akın Caddesi'nde A.A'yı gözaltına aldı.

Emniyetteki sorgusunda, önceki gün bir otomobilin camını kırarak kadın çantası çaldığını,içindeki 5 bileziği aldıktan sonra çantayı çöp konteynerine attığını itiraf eden zanlı tutuklandı.

Otomobilin sahibi Y.S'ye çalınan çanta ile içindeki cüzdan ve bilezikler teslim edildi. Y.S'nin, bileziklerin imitasyon olduğunu söylediği bildirildi.