BIST 9.821
DOLAR 32,58
EURO 35,05
ALTIN 2.459,31

Bir AÇILIM da bizden

Bugün ismini bile daha önce duymadığınız bir ülkede yaşanan herhangi bir olaydan haberdar olabiliyorsunuz.

İçinde bulunduğumuz koca gezegeni "küresel bir köy" haline dönüştüren internetin gücü, hep söylendiği gibi bir tıkla dünyanın öbür ucuna ulaşmayı sağlamasından geçer. Bugün ismini bile daha önce duymadığınız bir ülkede yaşanan herhangi bir olaydan haberdar olabiliyorsunuz.

Türkiye'de de artık neredeyse her ilçenin, köyün bir internet sitesi var. İnsanlar buradan dünyaya sadece bireysel değil kollektif olarak da açılıyor.

Ülke gündemi herkesin gündemi ama Batman'da ya da Giresun'da yaşayan insanların da kendilerine ait ayrı bir gündemleri var. Bu gündemleri takip eden bir çok yerel haber sitesi mevcut. Fakat ulusal medyaya ya da haber sitelerine baktığınız da yerel haberlerin ancak kaza, cinayet ya da 3. sayfa haberleriyle yer bulabildiğini görüyoruz.
 
Şimdi gelelim konunun İnternethaber'le ilgili kısmına. Uzun süredir menü kısmında "Yerel Haberler" diye bir kategori görüyorsunuz. Yine ana sayfanın altlarına doğru indiğiniz de yerel haberler başlığıyla yayınlanan haberler de dikkatinizi çekmiştir.

İnternethaber şimdinin moda tabiriyle tam anlamıyla bir "Yerel Haber Açılımı" yapmış bulunuyor.

Son iki yıl adeta açılım yılı oldu. Demokratik açılım, alevi açılımı, roman açılımı, çarşaf açılımı.... Bitmedi Devlet Bakanı Kavaf'ın sözlerinin ardından bir de eşcinsel açılımı konuşuluyor.

Her yeni çalışmayı "açılım" olmak sunmak moda oldu. Biz de bu modanın dışında kalamazdık. Malum moda dışında kalırsanız hayatın dışında kalırsınız! Yaptığımız yeni bir çalışmayı bu nedenle biz de "açılım" olarak sunuyoruz. Diğerlerinin akibeti ne olur bilinmez ama biz çok karalıyız. 

"Bu açılım hem teknik hem içerik olarak siyasi açılımlardan çok farklı merak etmeyin. Baştan sona planlanmış, programlanmış, alt yapısı ve hedefleri sağlam, adım adım gerçekleşen bir açılım. İçiniz rahat olsun"

İnternethaber bundan böyle yerel haberleri de dakikası dakikasına sizlerin dikkatine sunacak. Başlattığımız bu uygulamayla hem yerelde internet haberciliğinin gelişmesine katkı sağlamış hem de yereli ulusala ve dünyaya açma da bir köprü vazifesi yapmış olacağız.

Yerel haberler için oluşturulmuş çok sağlam bir ekiple sizlerin bölgenizden, yaşadığınız yerden duyurmak istediğiniz haberleri okura ulaştıracağız. Artık Avusturalya'da Amerika'da yaşayan bir Türk kendi doğduğu ilden haberlere İnternethaber üzerinden kolaylıkla ulaşabilecek. Sizler de   adresinden bulunduğunuz yerdeki olaylardan bizleri haberdar edebilirsiniz. Yerel haberler sadece yerelde kalmasın. Gelin hep beraber genele açalım haberlerinizi.

İNTERNETHABER DESTANI

Biliyorsunuz İnternethaber bu yıl kuruluşunun 10. yılını kutlayacak. İnternethaber müdavimlerinin çok yakından tanıdığı ve şair kimliğiyle ön plana çıkan okurlarından _YaLNıZ_ 10. yıl münasebetiyle yazdığı İNTERNETHABER DESTANI adlı bir şiiri bizlerle paylaştı. Ben de o şiirin bir kısmını sizlerle paylaşmak istiyorum. ( Şiir isminin hakkını verecek kadar destansı bir uzunlukta olduğu için bir kısmını yayınlıyorum ) Biz çok beğendik umarım sizler de beğenirsiniz.

Hadi Yazar misafir,öz sitesinde
Ev sahibi Okurlar,en tepesinde
Arada sitem eder de,Düşüncesinde
YAŞAMA SEVİNCİM İNTERNETHABER

Bobo,Aralbe hergün kapışır
Ulusoy istifa ona bakışır
Asma sözün saklamaz başta yarışır
YAŞAMA SEVİNCİM İNTERNETHABER

Hadi Can’ın yüzü pek de sevimli
Hacer Sultan/ı sorma,pek de verimli
Nazım Hoca dersen,sular mı sel mi !
YAŞAMA SEVİNCİM İNTERNETHABER

…Bazan iyi,bazan kötü,sunarsın haber
Bundan doğal ne var,normali kadar..
Alıştık Sana yazmaya,yoksa dünya dar :(
YAŞAMA SEVİNCİM İNTERNETHABER


İŞTE OKURUN "EN"LERİ

En Çok Okunan Haberler:

-Kandilli'den yeni deprem uyarısı  -  145790
-İşte partilerin son oy durumu      -   85924
-Obama'dan Osmanlı'ya hakaret  -   77518
-Kurtlar Vadisi'nde kıyamet günü -   75262
-Hakan Şükür'den olay açıklamalar - 75212

En Çok Yorumlanan Haberler:

-Obama'dan Osmanlı'ya hakaret- 243
-Sarızeybek savcılara meydan okudu -204
-Özbek Paşa'nın toplantısında olay - 155
-Bahçeli Sivas'ın doğusuna gidiyor  -146
-Başörtülü kadınlara ilginç benzetme - 123