BIST 9.878
DOLAR 32,54
EURO 34,96
ALTIN 2.456,28
HABER /  SEÇİM

Beş benzemez koalisyonu

AK Parti İzmir 1. Bölge milletvekili adayı İbrahim Turhan, CHP'nin Kemal Derviş'i getirme planına sert çıktı

Abone ol
AK Parti İzmir 1. bölge milletvekili adayı Turhan, ülkeyi Kemal Derviş’e teslim etmeyeceklerini belirterek, Amerika’dan sömürge valisine ihtiyaclarının olmadığını söyledi

Borsa İstanbul'un eski Başkanı ve AK Parti İzmir 1. Bölge milletvekili adayı İbrahim Turhan, muhalefet partilerinin koalisyon kurarak, ülke ekonomisini ve geleceğini yeniden Kemal Derviş'e teslim etmeyi amaçladığını savundu. 

Turhan, seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Kınık ilçe teşkilatıyla bir araya geldi.

BEŞ BENZEMEZ KOALİSYONU

Turhan, Türkiye'nin çok hassas bir dönemden geçtiğini ve 7 Haziran'da yapılacak seçimin bu açıdan "millete boyun eğdirmek isteyenler ile millete yeniden diz çöktürmek isteyenlerin" seçimi olacağını ifade ederek, şunları söyledi: 

"Hiç aklınızın ucundan geçer miydi, CHP, MHP, HDP bir araya gelecekler, hiç olacak şey mi? Bunlar 'beş benzemeze' benzerler, bunlar 'beş benzemez koalisyonu' kurmaya çalışıyorlar, en büyük hedefleri bu. Ellerinden geleni artlarına koymasınlar, çok şükür AK Parti olduğu müddetçe, böyle bir şey olmasının imkanı yok. Çünkü biz sağ oldukça, milletimize bir daha diz çöktürmeyeceğiz. Projeleri 'beş benzemez koalisyonu' kurup Derviş’i de başına getirmek, yok öyle bir şey. Size İbrahim Turhan sözü veriyorum, ülkeyi bir daha Kemal Derviş’e teslim etmeyeceğiz. Amerika’dan sömürge valisine ihtiyacımız yok, bu millet artık kendi kaderini eline aldı.  Biz sağ olduğumuz müddetçe böyle bir zilleti bir daha yaşatmayacağız millete. Bu seçim milli olanla gayri milli olanın seçimidir." 

CHP'nin seçim vaatlerini de eleştiren Turhan, "Ciddiyetsizlik ve Hesapsızlık Partisi uyanın, Türkiye’deki hakikatten haberiniz olsun. Biz iş yaparız, icraat üretiriz, laf üretmeyiz. Onların tek meziyeti konuşmaktır. Onlar konuşur AK Parti yapar" diye konuştu. 

Turhan, İzmir'de hayata geçirilecek projeler hakkında da bilgi vererek, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki dönemde İzmir ve Bakırçay Havzası için büyük projelerimiz var. Bakırçay Havzamızda muazzam bir tarımsal kalkınma hamlesi yapılacak. 'Ege Bölgesi Gelişim Projesi' geliyor, nasıl Güneydoğu Anadolu'da GAP varsa, şimdi inşallah bu proje ile hem Bakırçay hem Gediz bereket ile buluşacak. Bu bereket ve bolluk içerisinde çiftimizin ürününü en iyi şekilde değerlendirmesi için tarım ürünlerin borsasını da en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Bundan sonra çiftçi kardeşlerimiz bankaya ya da tüccara muhtaç olmayacak." 

İbrahim Turhan, Dikili ilçesinde de Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifini ziyaret etti.