BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,72
ALTIN 2.439,54
HABER /  GÜNCEL

Berkin Elvan'ın cenazesinden sarsıcı 3 kare

15 yaşındaki Berkin Elvan Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Dört bir yandan gelen 3 fotoğraf var ki günün anlamının ifadesi oldu.

Abone ol

İNTERNET HABER (AJANSLAR) - Türkiye bugün eşine az rastlanır bir görüntüye sahne oldu. Ülkenin dört bir yanında 15 yaşındaki Berkin Elvan için gösteriler vardı.

Bu gösterilerden ajanslara düşen üç fotoğraf var ki günün özeti oldu. Birinci fotoğraf Berkin Elvan'ın cenaze töreninden...

MEZAR TAŞIYLA GİTTİ

Mahşeri bir kalabalığın uğurladığı Berkin Elvan'ın cenaze töreninde kortejin ucu bucağı yoktu. Tabutunun üstü karanfillerle kaplanan Berkin Elvan, görülmemiş bir kalabalıkla son yolculuğuna taşındı. Aşağıdaki fotoğraf işte o cenaze töreninde çekildi. Berkin Elvan'ın tabutunun yanında MEZAR TAŞI da taşındı. Taşın üzerinde 'KALBİMİZDESİN' yazıyordu.

berkin-elvan-mezar-taşi-cenaze.20140312154223.jpg

İKİNCİ FOTOĞRAF İZMİR'DEN

Türkiye'nin yüreğine dokunan ikinci fotoğraf İzmir'de objektiflere takıldı. 60'lı yaşlarda bir kadın elindeki ekmekle Berkin Elvan gösterileri için Konak Meydanı'nda önlem alan polislere yaklaştı. Sonra dayanamadı ve polise sarılıp ağladı.

berkin-elvan-ekmekli-kadin.jpg

ÜÇÜNCÜ FOTOĞRAF ANTEP'TEN

Gezi olaylarında yaralanıp 269 gün sonra hayata veda eden Berkin Elvan için Gaziantep'te gıyabi cenaze namazı kılındı.

İşte aşağıdaki fotoğraf da o cenaze namazından geldi. Türk bayrağına sarılmış bir tabut ve üzerine konulmuş bir ekmek Berkin Elvan'ın sembolü oldu.

ekmekli-tabut.jpg