BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

BDP'yi kalkan yapıp 'yakıp yıktılar!'

Güneydoğu'da BDP'nin organize ettiği mitinglerde olaylar çıktı, PKK yandaşları polise taş yağdırdı.

Abone ol
BDP'nin Yüksekova, Cizre ve Kızıltepe ilçe mitinglerinde olaylar çıktı. Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki miting sonrası dağılmayan bir grup, polisi taş yağmuruna tutarken Şırnak'ın Cizre ilçesindeki mitingte ise ortalık savaş alanına döndü. Mardin'in Kızıltepe ilçesinde ise Ahmet Türk, Kürtler'e zulüm yapıldığını iddia ederek hükümeti suçladı.

Hakkari, Şırnak ve Mardin'deki BDP mitingleri olaylı başladı, olaylı bitti!  'Özgürlük Yürüyüşünü Selamlıyoruz' adıyla miting yapacaklarını söyleyerek toplanan Nuh Mahallesinde toplanan gruba, mitingin izinsiz olduğunu belirtirken dağılması için güvenlik güçleri uyarıda bulundu.
 
Aralarında Cizre Belediye Başkanı BDP'li Mustafa Gören ile parti yöneticilerinin de bulunduğu yaklaşık 3 bin kişilik grup, PKK ve Abdullah Öcalan lehine gösteri yapmaya başlayınca güvenlik güçleri müdahale etti. Göstericiler de taş atmaya başlayınca güvenlik güçleri tazyikli su ve gaz bombası kullandı ve ortalık savaş alanına döndü.Grubun dağılması için güvenlik güçleri uyarıda bulundu, ardından da müdahale etti. Ortalık savaş alanına dönerken, ara sokaklara kaçan göstericilerle polis arasında çatışma bir süre devam etti.
 
Cizre'de gerginlik sürerken, güvenlik güçleri başta Cizre- İdil karayoluyla olmak üzere ilçede geniş güvenlik önlemi aldı.

YÜKSEKOVA YİNE KARIŞTI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki BDP mitingine aralarında DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, Hakkari BDP milletvekilleri Adil Kurt ve Esat Canan, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora ve BDP ilçe yöneticilerin de bulunduğu binlerce kişi katıldı.
 
Mitingden sonra Cengiz Topel Caddesi üzerinde yürüyüşe geçen bir grup gösterici, ateş yakıp mobesse direklerine taşlarla saldırdı. Polis, göstericilere basınçlı su ve gaz bombalarıyla müdahale etti.
 
Kepenklerin kapandığı ve yoğun güvelik önlemlerinin alındığı ilçede olaylar Şemdinli Yolu Caddesi üzerinde uzun süre devam etti.

90.20120826232109.jpg
POLİS ÖNLEM ALMADI

DTK Başkanı Ahmet Türk ve bazı BDP milletvekilleride katıldığı, PKK lehine sloganların atıldığı, Abdullah Öcalan'a özgürlük istenen mitinge polis müdahale etmedi.
 
Meydanda konuşmanın yapılacağı platformun önüne 'Rehber Apo'suz dünyayı başınıza yıkarız' yazılı ve Öcalan'ın bulunduğu bir pankart asıldı. Protokolün oturduğu platformun üzerine ise, 'Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan'a özgürlük mitingine hoş geldiniz' yazılı afiş asıldı. Çevre ilçelerden gelenler nedeniyle miting geç başladı. Mahalli sanatçıların konseri ile başlayan miting konuşmalarla devam etti.
 
Mitingte Kürtçe konuşan DTK Başkanı Ahmet Türk, devlet izni ile yapılmayan mitingin halkın izniyle bu kadar kalabalık topladığını belirterek, "Bize yasaklamalarla gelen devlete biz barış diyoruz. Sabahtan beri siren sesleri ile halkı korkutmak istediler. Ama halkımız kendi iradesine sahip çıktı. Bugün burada oluşu özgürlüğüne ne kadar susamış olduğunun göstergesidir. Hepinizi selamlıyorum. Kürt halkının gereken bütün haklarının verilmesini istiyoruz. Suriye'deki PYD yönetimindeki Afirin, Kamişlo ve Derik'i selamlıyorum" dedi.