BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Tan savcıya meydan okudu

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, savcılığın BDP Kongresi ile ilgili soruşturma açmasını sert bir dille eleştirdi.

Abone ol

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, savcılığın BDP Kongresi ile ilgili soruşturma açmasını eleştirerek, “Hakkımızda bir kamyon fezleke oldu. Elinden geleni ardına koymasın” dedi.

Tan, Diyarbakır Havaalanı ihalesine ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Uzun bir zamandan beri Diyarbakır’a uluslararası havaalanı yapılması projesi bulunduğunu ancak bunun iptal edildiğini belirten Tan, bunun yerine mevcut havaalanı yerine yeni büyük bir terminal binası yapılmasına karar verildiğini anımsattı.

İhalenin keşif bedelinin 200 trilyon lira olarak belirlendiğini ve çok ağır şartlar arandığını kaydeden Tan, önce müracaatların alınacağını, ardından 5 firmanın belirleneceğini söyledi. Tan, 5 firma belirlenmesinin mantığı olmayan bir uygulama olduğunu, 32 yıllık müteahhit ve inşaat mühendisi olarak böyle bir ihale görmediğini söyledi. İhalenin bedelinin çok yüksek olduğunu, bunun yarı fiyatına da havaalanı terminalinin yapılabileceğini savunan Tan, bu ihalenin kimlere nasıl ve kaç liraya verildiğinin takipçisi olacağını söyledi.

Daha sonra soruları yanıtlayan Tan, yerel seçimlerin erkene alınmasına ilişkin değişikliğin referandum sınırında geçmesiyle ilgili olarak, “Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Sayın Başbakan hakimiyetini hiçbir şekilde sarsılmaz olarak düşünüyordu. Çok açık ifade ediyorum ki karizması çizilmiştir. Bu karizmayı çizenler kendi partisindeki arkadaşlarıdır. Sayın Bahçeli ‘Benim grubumda fire yok’ diyor. Sayın Başbakan bunu diyor mu? Önümüzdeki dönemde cumhurbaşkanlığı sürecine giderken böyle karizma çizilmelerine daha fazla rastlayacağız, daha birçok hadise olacaktır. Ustura Kemal misali karizmasına karşı saldıranlara hamle mi yapacaktır” diye konuştu.

Savcılığın dün yapılan BDP Olağanüstü Kongresi ile ilgili soruşturma açtığının anımsatılması üzerine Tan, “Niye soruşturma açmış, beğenmemiş mi? Beğeneceği şekilde mehter takımı getirelim. Bir kamyon fezleke oldu. Sayın savcının canı sağolsun demiyorum. Elinden geleni arkasına koymasın. Türkiye demokratik yapıya kavuştuğunda hakkımızda fezleke düzenleyen savcılar tıpkı bugün Çevik Bir gibiler gibi yargılanacak” dedi.