BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.412,08
HABER /  DÜNYA

Bayan buz hokeycinin büyük başarısı

Türk Buz Hokeyi Bayan Milli Takım sporcularından Seda Demir Avrupa Liglerine transfer olarak bir ilke imza attı. <br/>Çek Cumhuriyetinin bay...

Abone ol

Türk Buz Hokeyi Bayan Milli Takım sporcularından Seda Demir Avrupa Liglerine transfer olarak bir ilke imza attı.
Çek Cumhuriyetinin bayanlarda top ligi olan extra ligde yer alan HC LITVINOV’dan transfer teklifi alan Seda, 25 Ekim tarihinde 2013-2014 sezonunda formasını giyeceği yeni takımına gidecek.
1994 doğumlu başarılı sporcu 5 yıldır buz hokeyi ile ilgileniyor. 3 yaşından beri sporla uğraşan ve basketbol, voleybol, tenis, yüzme, snowboard ve rüzgar sörfü ile de ilgilenen Seda, hokey kariyerinde de pek çok başarıya imza attı.
Buz Hokeyine Başkent Yıldızları Spor Kulübünde başlayan Seda ilk kulübünde 3 sezon oynayarak ikincilik ve dördüncülük yaşadı. Sonrasında sırasıyla oynadığı takımlardan Milenyum Paten Spor Kulübü ile şampiyonluk ve geçtiğimiz sezon oynadığı Genç Ankaralılar Spor Kulübünde yine bir şampiyonluk yaşadı.
Milenyum Spor Kulübü ile birlikte Türkiye Şampiyonluğu sonrası bir kez Romanya bir kez de Belarus’ta Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupalarına gitti ve Romanya ile oynanan maçta "Maçın en iyi oyuncusu ödülünü aldı.

SEDE’NIN KAPTANLIĞI YAPTIĞI TAKIM BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİ
2012 yılında farklı kulüplerden sporcuların oluşturduğu bir takımla Çek Cumhuriyetinde yapılan International Tachov Women Challenge Cup’a gitti ve bu turnuva sonunda Seda’nın kaptanlığını da yaptığı takım şampiyon olmayı başardı.
2012-2013 sezonunda İzmir’de ev sahipliği yaptığımız Dünya Şampiyonası Eleme Grubu müsabakalarında, Bulgaristan ile oynadığımız maçın en iyi oyuncusu seçildi. Turnuvanın sonunda ise Türkiye’nin en iyi oyuncusu ve turnuvanın En İyi Forvet Oyuncusu ödülünün sahibi oldu.
Seda Demir, Yurt dışında oynamak ilk günden beri hayali olduğunu belirterek, "Bütün çabalarım sonucunda hayallerim gerçeğe dönüşüyor. Buralara kadar gelmemde ailemin çok büyük bir etkisi var maddi manevi her zaman destek oldular. Hedefinin kendini daha da geliştirmek ve buz hokeyinde çok daha önemli başarılara imza atmak" dedi.
TBHF Başkanı Orhan Duman ise yaptığı açıklamada "Özellikle son dönemde Federasyonumuz tarafından gerçekleştirilen gelişim kampları, yurt dışı eğitimler, katıldığımız turnuvalar ile tecrübeli ve deneyimli Milli Takım Antrenörlerimiz sayesinde Bayan Hokeyinde de seviyemiz yükseldi. Türk Bayan Buz Hokeyi tarihinde ilk kez bir sporcumuzun Avrupa’ya transfer oluşunun gururunu yaşıyoruz. Temennimiz önümüzdeki günlerde çok sayıda bayan sporcumuzun Avrupa liglerinde de forma giyerek, ülkemizi temsil etmeleri."diyerek Seda Demir’e başarı dileklerini iletti.
Duman, Seda Demirin yetişmesinde emeği geçen antrenörlere ve ailesine teşekkürlerini iletti.
(İHA)