BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53

Başörtülü olsaydım katılabilir miydim?

İsviçre’de ki UETD’nin de aslında tek tip olmak, derdinde olduğunu sanmıyorum, herkese kapılarının açık olduğunu düşünüyorum ama şu an görünen ve acilen değişmesi gereken manzara bu.

Aile ve Sosyal politikalar Bakanı Fatma Şahin, Davos’da gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu Yıllık Toplantısına katıldı. Yaptığı konuşmalar ve ‘’İşte Eşitlik Platformu’’ kapsamlı çalışmalarını paylaştığında farklı ülkelerden katılımcıların büyük ilgisiyle karşılaşmış, orada değildim ama kulağıma gelen haberler bunlar...
Ardından Bakan Şahin, Zürih’de UETD’nin (Avrupa Türk Demokratlar Birliği) Hilton otelinde kendileri için organize ettiği konferansa katıl(mış)
Fatma Şahin’in çalışmalarını çok yakından izleyen biri olarak benim bu konferansdan haberim yoktu.
Sosyal platformda kişisel etiketlemelerde gördüm ne yazık ki.
Bu etkinliği kimin organize ettiğini sorduğumda ‘UETD’ dediler. Ve bir vatandaş, aynen şöyle yazdı ‘’Kim organize edecek, resimden belli olmuyor mu kimlerin organize ettiği, baştakiler ve onların yandaşları’’ ( çoğunluk başörtülü olduğu için yazıldı bu yorum)
Oraya gelen kitleye genel olarak baktığımızda %90 başörtülü bayanlar. Bunu ben de yayınlanan resimlerde gördüm. Ama benim haberim olsaydı bu etkinlikten… Ne olacak! Bakan Şahin için, onunla ufak bir görüşme yapmak aşkına başımı dahi bağlardım. Neticede başımızı bağlarsak, bel altı sözlerle muhattap olmayız, hatta saygı duyarlar, ama bağlıyken açarsak işte o zaman fena!
Daha sonra orada olan gazeteci arkadaşımı aradım ve bilgi aldım. Zaten bu etkinlikten çok kişinin haberi yokmuş ve camilerden toplayıp insanları getirmişler, inanın yazarken dahi cık cık yapıyorum. Ve Fatma Şahin şu sorularla muhattap olmuş ‘’ Cami hocası yokmuş, cami de bunlar eksikmiş’’ vs. vs.
Şimdi ben İsviçre’de ki UETD yöneticilerine soruyorum; Fatma Şahin, Aile ve sosyal politikalar bakanlığı’nda çok güzel işler yapıyor ve çok başarılı. Bakanlığın adından da anlaşılacağı üzere Aile odaklı bir bakanlıkta görev yapıyor, yani diyanette değil.
Durum böyle iken, Kendisi buraya geldiğinde onunla karşılaşması gereken kişileri araştırıp, liste yapıp gelmesini sağlamazsanız, çok üzülerek söylüyorum, yapılan toplantılar hiçbir zaman amacına ulaşmaz ve yerinizde sayıklarsınız.
İsviçre’de ki UETD’nin de aslında tek tip olmak, derdinde olduğunu sanmıyorum, herkese kapılarının açık olduğunu düşünüyorum ama şu an görünen ve acilen değişmesi gereken manzara bu.
Kıssadan hisse.
Bu arada Fatma Şahin’in, bakanlıkta ki görevini başarıyla yürüttüğünü, çok kişinin takdirini topladığını da özellikle belirtmek isterim.