BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Başdanışman Gülen cemaatini anlattı

AK Parti ile Gülen cemaati arasında soğuk rüzgarlar mı esiyor? Merak edilen soruya Erdoğan'ın danışmanı yanıt verdi.

Abone ol

Başbakan Başdanışmanı Hüseyin Besli, AK Parti tabanı ile Gülen cemaati tabanı arasında fark olmadığını savundu.

A Haber'de Selin Ongun'un sunduğu Bi Sormak Lazım Programı Başbakan Başdanışmanı Hüseyin Besli'yi konuk etti. 

BÜYÜME AŞAMASINDAYKEN PROBLEM YOKTUR

"Tabanlarında hiçbir problem olduğunu zannetmiyorum" diyen Besli, sorunun tavanda olduğunu belirterek şunları söyledi: "

Ama belki yöneticilerin yönetme algısı, ya da yönetme şeklilerinde problem olabilir. Taban tabii ki örtüşüyor hiçbir fark yoktur. Bu tür yapılar büyüme aşamasındayken hiçbir problem yoktur, herkes yardımlaşır, herkes can siperhane çalışır. Kendisinden beklenilenden daha fazla fedakarlıkta bulunur. Maddi ve manevi fedakârlıkta bulunur. Ama belli bir büyüklüğe ulaştığı zaman onu yönetmek bir problem olmaya başlar.

KAZANIMI KİM NASIL KULLANACAK

O yapının üzerinden de bir takım kazanımlar elde etmek söz konusu hale gelir. O kazanımlar söz konusu olduğunda, o kazanımlar nasıl paylaşılacak büyük problemler çıkar. Kendi içlerinde de çıkart, dışarıya karşı da çıkar. Türkiye'de bugün Gülen Cemaati üzerinden hükümetle ilişkilendirilen veya ilişkilendirilmeyen bir tartışma varsa, tartışmanın altında asıl yatan budur. Bu cemaat öyle bir büyüklüğe ulaşmıştır ki, artık kazanımlar söz konusudur bu yapı üzerinden. Bu kazanımı kim nasıl kullanacak ve nasıl yönlendirecek."