BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Başbakan'ı Urla tatilinde belirledi

Seçilmiş Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Urla'da yaptığı tatilde Türkiye'nin yeni Başbakanını belirledi. Tatil yaptığı yer ilginç!

Abone ol

AK Parti MYK'sı bugün toplanacak ve seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisinden sonraki Genel Başkan ve yeni Başbakanı ilan edecek. 

Erdoğan, genel başkan adayı göstereceği ismi ise Urla'da yaptığı tatilde kesinleştirdi. Erdoğan'ın Urla'da tatil yaptığı villalar, 17 Aralık sonrasında çok tartışılmıştı. Villaların, Başbakan ve ailesi için SİT alanına yapıldığı iddia edilmiş ancak Erdoğan o villaların 30 yıldır orada olduğunu söylemişti.

HEM TATİL YAPTI HEM ÇALIŞTI

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde zafere ulaşan Tayyip Erdoğan, dinlenmek için Urla’yı seçti. Seçim yorgunluğunu ve stresini Zeytineli Hacılar Koyu’nda atan Erdoğan’ın MYK öncesi de dinlenerek enerji depoladığı, bir yandan da görüşmeler yaparak Bakanlar Kurulu ile ilgili son rötuşları yaptığı öğrenildi. Erdoğan’ın tatilini dün tamamladığı belirtildi. Yoğun seçim maratonunun ardından ailesiyle birlikte cennet koya giden Erdoğan’ın dışarıdan gelen kimseyle görüşmediği öğrenildi.

YANINDA BİNALİ YILDIRIM VARDI

Erdoğan’ın yanında Binali Yıldırım, Latif Topbaş ve Hamdi Boyacı’nın olduğu belirtildi. İl Başkanları toplantısının ardından İzmir’e geçen Erdoğan Ailesi’nin 3 gündür temiz havası, yeşili ve mavi deniziyle cenneti andıran koyda dinlendiğini ve son rötuşları yaptığını partililer de doğruladı.

30 YILDIR ORAYA TATİLE GİDİYOR

Erdoğan, İstanbul Belediye Başkanı olduğu dönemden bu yana yaklaşık 30 yıldır, zaman zaman tatillerini bu koyda geçiriyor. Erdoğan, geçen yıl vefat eden eski dostu Kadir Boyacı ve kardeşlerinin de evinin bulunduğu koya 2010’da ve 2013 temmuzunda da gelmiş; bu tatil de basına yansımıştı.

VATANDAŞIN KEÇİ SORUNUNU ÇÖZDÜ

Yoldan görülmeyen ve iki tarafı da dağlarla çevrili koyda denize girip dinlenen Erdoğan’ın tatili sırasında Zeytineli köyündeki vatandaşlarla sohbet ettiği, ormana giren keçiler yüzünden ceza yazılan köylülerin şikâyeti üzerine Orman Bakanlığı’nı arayarak konuyla ilgilenmelerini istediği öğrenilmiş ve o dönem yansıyan haberlerde Erdoğan’ın cezaevinden çıktıktan sonra da aynı koya gelerek dinlendiği konuşulmuştu.