BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,79
ALTIN 2.440,62
HABER /  DÜNYA

BAŞBAKAN ERDOĞAN’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR (1)

Başbakan Erdoğan, muhalefet partilerini eleştirerek, "Bu ülkenin gündeminden terörü çıkardığımızda onların bu söylem ve bu politikalarla ay...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, muhalefet partilerini eleştirerek, "Bu ülkenin gündeminden terörü çıkardığımızda onların bu söylem ve bu politikalarla ayakta kalabilmesi mümkün değildir" dedi.
AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, çözüm sürecindeki kırmızı çizgileri milletle paylaştıklarını söyledi. Erdoğan, “Yıkım yapımdan daha kolaydır, bozmak tamir etmekten daha kolaydır. Çatışma, uzlaşmadan daha kolaydır. Öldürmek yaşatmaktan daha kolaydır. Ağlatmak güldürmekten daha kolaydır” dedi. Muhalefetin kolay olanı, kendilerinin ise zor olanı yaptığını söyleyen Erdoğan, “Onlar çatışmanın mücadelesini veriyoruz, biz ise toplamanın ve kardeşliğin mücadelesini veriyoruz” diye konuştu.

AKİL İNSANLARA YÖNELİK TEPKİ
”Dün bir ilimizde çözüm süreci için oraya gitmiş Akil İnsanlar ekibine karşı yavru muhalefetin de il başkanı içinde olmak üzere orada tehditler ve hakaretlerden sonra bir grup Türk bayrağı açıyor, İstiklal Marşı söylüyor” diye devam eden Başbakan, “Buraya gelenlerin hangisi İstiklal Marşı’na ve Türk bayrağına karşı. Bu ne densizliktir” ifadelerini kullandı.

MUHALEFETE ELEŞTİRİ
“CHP, MHP, BDP şu mevcut politikalarını değiştirsinler. İnanın bu ülkede terör olmaz” diyen Erdoğan, “Bu ülkenin gündeminden terörü çıkardığımızda onların bu söylem ve bu politikalarla ayakta kalabilmesi mümkün değildir. Göreceksiniz bu sorun bittiğinde CHP, MHP ve BDP bu mevcut politikalarıyla tutunamayacak ve kendilerini gözden geçirmek zorunda kalacaklardır. Türkiye’nin gündeminden terörü söküp çıkardığımızda MHP’den geriye ne kalacak? Ekonomi politikaları mı, dış politika mı, sosyal politika mı kalacak?
MHP’nin 2002 öncesinde bu ülkeye ödettiği bedeli milletim unutmadı” açıklamasını yaptı.
(İHA)