BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

Başbakan Davutoğlu: İstifa ederim

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan HDP lideri Demirtaş'ın 'seçimler için 3500 kişilik hile ekibi kurdular' iddiası'na hodri meydan...

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "seçimler için 3500 kiyilik hile ekibi kurdular" iddiasını adice iftira olarak niteledi.

Davutoğlu, A Haber ile ATV ortak yayınında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Demirtaş'ın seçim sonuçlarıyla ilgili "3 bin 500 kişilik bir hile ekibini kurdular, başında da Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu var, sandıkta hile yapacaklar" iddiasında bulunduğunun anımsatılması üzerine Davutoğlu, şunları kaydetti:

"İSPAT ETSİNLER İSTİFA EDERİM"

"Bu o kadar adice bir iftira ki. Nerede bunun delili? Şimdiden birileri seçim sonuçlarıyla ilgili spekülasyon yapmaya çalışıyor. Peki şunu reddedebilir mi? Bu olmayacak ama böyle bir şey yok, tamamıyla iftiradır. İspat etsin, yarın kimse Süleyman Bey benim teşkilat başkanım, böyle bir şey ispat edilsin, olmadığından eminim de, ispat etsinler ben istifa ederim veya başkası, kimse bunu sorumlusu görevden alınır. Ama böyle bir şey yokken, Türkiye'de demokrasi üzerine gölge düşürecek ifadelerde bulunmak aslında darbemsi girişimler buradan. Yavaş yavaş bunu işliyorlar, gündeme getiriyorlar, 8 Haziran günü seçim yenilgisini duyduklarında milleti sokağa dökmeye çalışacaklar.

Şimdiye kadar da hiçbir seçimde Türkiye'nin herhangi bir şüphesi olmamıştır, bugün de yok. Söz konusu değil. Bu şuna benziyor, 1994'te büyükşehir belediye başkanlığı seçimine giderken, Sayın Cumhurbaşkanımız için 'gelecekler, otobüslerde başı açıkları bindirmeyecekler...' gibi bir sürü yaygara çıkardılar. Bir panik havası oluşturmaya çalıştılar, bir karşıtlık, bir gerilim. Şimdi bu söylentilerle aynı şeyi yapmaya çalışıyorlar. İspat etsinler, varsa ellerinde bir belge yargıya sunsunlar, YSK ya sunsunlar, söz konusu değil. Biz zaten bu seçimi kazanacağımızdan o kadar eminiz ki, niye böyle bir şeye başvuralım?"