BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Barzani'den TSK'ya kınama! Şok iddia!

Kuzey Irak'ta PKK'ya 24 Temmuz'dan bu yana hava saldırısı gerçekleştiren TSK, Kandil'in Zergelê köyünü bombaladı. Köyde sivillerin öldüğü öne sürüldü.

Abone ol

Kuzey Irak'ta PKK'ya 24 Temmuz'dan bu yana hava saldırısı gerçekleştiren TSK, Kandil'in Zergelê köyünü bombaladığı ve köyde 8 sivilin öldüğü öne sürüldü. IKBY yayınladığı açıklamada TSK'nın operasyonunu kınarken "Türkiye, sivilleri yönelik bombardımanı tekrarlamamalıdır. Sivillerin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan bu tür saldırılar hiçbir gerekçeyle açıklanamaz." dedi.

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, 8 sivilin hayatını kaybetmesine yol açtığı iddia edilen TSK bombardımanını kınadı. Başkanlık internet sayfasında yer alan açıklamada, jayatını kaybeden köylülerin yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileğinde bulunuldu.

Açıklamada şöyle denildi:
 
Kürdistan Bölgesi’nin sivil halkının şehit olmasına neden olan bu bombardımanı kınıyoruz. Türkiye, sivilleri yönelik bombardımanı tekrarlamamalıdır. Sivillerin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan bu tür saldırılar hiçbir gerekçeyle açıklanamaz.”
 
Artık Kürdistan Böglesi halkının bu savaşa ve çatışmalara kurban olmaması gerektiği vurgulanan açıklamada, “PKK güçleri, savaş alanını Kürdistan Bölgesi’nden uzaklaştırmalı” ifadelerine yer verildi.
 
Açıklamanın sonunda, savaşın devam etmesinin sivillere daha fazla zarar vereceğine vurgu yapılarak tarafların yeniden barış sürecine dönmesi talep edildi.

RUDAW: 8 KÖYLÜ BOMBALAMADA ÖLDÜ!

KDP'ye yakınlığı ile bilinen Rudaw'ın iddiasına göre TSK'nın Kandil'deki PKK hedeflerine dönük hava operasyonunda bir köy de bombalandı. 8 köylünün öldüğünü iddia eden Rudaw muhabiri, sabah saat 04:00 sıralarında, PKK’ya ait kamplar olduğu gerekçesiyle başkent Erbil’in Rewanduz İlçesine bağlı Werte nahiyesinin Kandil Dağı eteklerinde bulunan Zergele köyünün bombalandığını aktardı.
 
Rûdaw’a konuşan Zergele köyü Encumeni İsmail Abdullah Kadir, sabahın erken saatlerinde bombalarla uyandığını belirtti. Encümen, “Bombardımanda 8 köylü hayatını kaybetti ve 9 kişi de ağır yaralandı” dedi.
 
Olayda hayatını kaybeden 5 kişinin Karox Mihemed Emin, Heybet Resul, Salih Resul, Ayşe Hemed ve bölgeye çalışmak üzere gelen Rojhılatlı (İran Kürdistan) Necim adlı kişiler olduğu öğrenildi.
 
Yaralılar, 11 evin yıkıldığı köyden Erbil’deki hastanelere kaldırıldı.