BIST 9.748
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,86
HABER /  GÜNCEL

Barış Manço bu yıl Boğaz'da anılacak

Barış Manço ölümünün 16. yılında kendi adını taşıyan vapurla düzenlenecek özel boğaz seferiyle anılacak.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları, Barış Manço'yu ölümünün 16. yılında kendi adını taşıyan vapurla düzenlenecek özel boğaz seferiyle anacak.

Şehir Hatları'ndan yapılan açıklamaya göre, özel sefer 1 Şubat Pazar günü sanatçının eşi Lale (Manço) Ahıskalı, kardeşi İnci Manço ve oğulları Doğukan ve Batıkan Manço'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Anma seferi, 10.30'da Kadıköy-Beşiktaş İskelesi, 11.00'de Kabataş İskelesi'nden alacağı yolcularla, sanatçının kabrinin bulunduğu Kanlıca'ya hareket edecek.

BARIŞ MANÇO KİMDİR?

Mehmet Barış Manço (2 Ocak 1943; Üsküdar, İstanbul - 1 Şubat 1999; Kadıköy, İstanbul), Türk şarkıcı, besteci ,söz yazarı ve TV programı yapımcısı. Türkiye'de rock müziğin öncülerinden, Anadolu Rock türünün kurucuları arasında sayılır. Müziğe başlangıcı Galatasaray Lisesi'nde oldu.Yüksek öğrenimini Belçika Kraliyet Akademisi'nde tamamladı.Bestelediği 200’ün üzerindeki şarkısı,kendisine 12 altın ve bir platin albüm ve kaset ödülü kazandırdı.Bu şarkıların bir bölümü daha sonra Arapça, Bulgarca, Flemenkçe, Almanca , Fransızca, İbranice, İngilizce, Japonca ve Yunanca olarak yorumlandı. Hazırladığı televizyon programıyla Dünya'nın pek çok ülkesine gitmiş, bu nedenle "Barış Çelebi" olarak adlandırılmıştır.
Barış Manço 1991 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı Unvanı'na layık görüldü.
31 Ocak 1999 gece saat 23:30 civarında İstanbul'un Moda semtindeki evinde kalp krizi geçirdi ve kaldırıldığı Siyami Ersek Göğüs-Kalp-Damar Cerrahisi Hastanesi'nde aynı gece saat 01:30'da hayatını kaybetti.
Ayrıca STAR TV vefatın hemen öncesinde çekilen bir roportaj yayınladı.3 Şubat 1999 tarihinde üzerinde Galatasaray bayrağı da bulunan Türk bayrağına sarılı naaşı Atatürk Kültür Merkezi'ne getirilerek tören düzenlendi, akabinde Levent Camisi'nde cenaze namazı kılındı ve Kanlıca'daki Mihrimah Sultan Mezarlığı'nda toprağa verildi.Mezarına "Gesi Bağları" yorumundan ötürü Kayseri'nin Gesi beldesinden getirilen toprak da kondu.

Manço'nun ölümüyle Kurtalan Ekspres yeni albüm çalışması yapmayarak yaklaşık iki yıl boyunca Barış Manço için düzenlenen birçok anma konserine katıldı. Önemli bir solisti kaybeden grup, 2003'ün Ekim ayında ilk solo albümü olan 3552'yi çıkardı.

Vapurda Murat Evgin, Soner Arıca, Aydın Kurtloğlu ile Manço'nun sanatçı dostları, Manço'nun şarkılarını seslendirecek. Sevenleri, Kanlıca iskelesinden tahsis edilen araçlarla Manço'nun mezarını ziyaret edecek.

Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezinde yapılacak anma gecesine şair yazar Sunay Akın ve Barış Manço'nun eşi Lale Manço konuşmacı olarak katılacak.

Kurtalan Ekspres ve Moğollar ölümünün 16. yılında Barış Manço şarkıları söyleyecek.

Yediden yetmişe herkesin gönlünde yer eden ünlü sanatçı Barış Manço aramızdan ayrılışının 16. Yılında Kadıköy 'de anılacak.

Kadıköy Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Halkbank ve Barış Manço Derneği'nin desteğiyle gerçekleşecek etkinlikler kapsamında Manço'nun evi 31 Ocak gecesi saat 24.00'e kadar ziyarete açık olacak.

Moda Yusuf Kamil Paşa Sokak da bulunan Kadıköy Belediyesi Barış Manço Evi ücretsiz gezilebilecek.

BARIŞ İÇİN YEDİDEN YETMİŞE ŞARKILAR SÖYLENECEK

Kurtalan Ekspres ve Moğollar'ın Barış Manço anısına sahne alacağı konser ise 1 Şubat Pazar günü Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Barış Manço şarkılarının hep bir ağızdan seslendirileceği geceye Sunay Akın ve Lale Manço konuşmacı olarak katılacak.

Türkiye'de rock müziğin öncülerinden sayılan ve 1 Şubat 1999'da geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden ünlü sanatçı Barış Manço, ölümünün 16.yılında TRT Müzik’te anılıyor. Pazar günü ekrana gelecek olan programda; sanatçının hayat hikayesi, ailesi ve Galatasaray lisesinde öğrenciyken yaptığı ve ödül aldığı ilk şarkısı 'Dream Girl', Lale Manço için yazdığı 'Aynalı Kemer' gibi şarkıları yer alacak. Barış Manço TRT’ye verdiği bir röportada, "Benim birkaç hayalim var; 80 yaşındayken elimde bastonum, belki kolumda oğlum Doğukan, onun yardımıyla çıkarım sahneye ve senfoni orkestrasına 2023 çaldırmak en büyük ideallerimden birisi" demişti.

BARIŞ MANÇO'NUN VEFATINDAN 20 SAAT ÖNCE YAYINLANAN O RÖPORTAJI

ekran-resmi-2015-01-30-12.57.14.png

ekran-resmi-2015-01-30-12.47.08.png

ekran-resmi-2015-01-30-12.56.19.png