BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bakan uyardı: Çocuğunuz için buna dikkat!

Aile Bakanı İslam, “Çocuklarımızın özellikle medya mecraları üzerinden kurdukları dostluklara lütfen dikkat edin. Çocuklarınız kimlerle arkadaş, kimlerle iletişim içinde, bu, sizin kontrolünüz içinde olsun” uyarısı yaptı.

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Kütahya’nın Emet ilçesinde 14 yaşındaki kız öğrenciye cinsel tacizde bulunulduğu iddiasına ilişkin, “Çocuklarımızın özellikle medya mecraları üzerinden kurdukları dostluklara lütfen dikkat edin. Çocuklarınız kimlerle arkadaş, kimlerle iletişim içinde, bu sizin kontrolünüz içinde olsun” dedi.

Kütahya’nın Emet ilçesinde 14 yaşındaki kız öğrenciye cinsel tacizde bulunulduğu iddialarının sorulması üzerine İslam, konunun hemen bakanlığa intikal ettirildiğini ve inceleme başlatıldığını belirterek, “Çocuğumuz ailesinin yanında. Düzgün bir aile. Bir sorun yok gibi duruyor, olay zamanında fakat bu, internet aracılığıyla kurulmuş arkadaşlık sonucunda gelişen hadise gibi duruyor” ifadesini kullandı. İslam, “Savcılığa intikal ettikten ve olayla ilgili resmi soruşturma başladıktan, biz de gerekli incelemeleri yaptıktan sonra çocuğumuzu aldık. Rehabilitasyon sürecinde şu anda. Adli kovuşturma da devam ediyor” diye konuştu.

İslam, şunları kaydetti, “Şimdi bu olayı vesile bilerek ailelerimizden bir şey rica etmek istiyorum. Çok önemsiyoruz bunu. Çocuklarımızın özellikle medya mecraları üzerinden kurdukları dostluklara lütfen dikkat edin. Çocuklarınız kimlerle arkadaş, kimlerle iletişim içinde, bu, sizin kontrolünüz içinde olsun. ‘Kontrol’ derken, tabii çocukları sıkıp bezdirmekten bahsetmiyorum. Sadece bilin onlarla ilgili olayları. Kimlerle iletişim içinde, kimlerle arkadaşlık kuruyor. Çocuklarınızın arkadaşlarını tanıyın, onların hayatlarıyla ilgili detayları kendilerinden öğrenmeye çalışın. Çocuklarınızla dostluk kurun. Bu tür boşluklar oluşturmayın çocukların hayatlarında. Çok daha erken bilinse önlenebilir bir hadise olduğu ortaya çıkıyor çünkü ailede çok büyük sorun yok, gözlemlediğimiz kadarıyla.”