BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.440,32
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Bakan Özhaseki'den belediye başkanlarına uyarı!

İSTANBUL Gaziosmanpaşa Kentsel dönüşüm projesi temel atma törenine katılan Bakan Özhaseki, önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Gazosmanpaşa ilçesi'nde yürütülen dev kentsel dönüşüm projesi "We Haliç Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi" temel atma töreni kapsamında önemli açıklamalarda bulunurken, hayata geçirilecek projenin gayet iyi planlandığını ve itirazı olmadığını ancak projenin ismine takıldığını söyledi. Bakan Özhaseki, isminin, "Bizim Haliç" olması için öneride bulundu.

Bakan Özhaseki temel atma töreninden özellikle dönüşümün önemi hakkında bilgiler verirken, Deprem yönetmeliğine uygun sağlam binaların yapılması durumunda sorun yaşanmayacağını, şiddeti kaç olursa olsun depreme karşı sağlam binalar yapılabileceğini, bazı yerlerde 150 yıl önce yapılan binalar olduğunu ve bu binaların her şeye rağmen aradan geçen senelere rağmen sapasağlam ayakta olduğunu söyledi.
 
Şu anda Türkiye genelinde toplam 49 ilde, yaklaşık 1,5-2 milyon insanı ilgilendiren kentsel dönüşüm çalışması sürüyor diyen Bakan Özhaseki, "Bu projeler yetmez. 15, 30 milyon insanımızı kentsel dönüşüm projeleriyle ayağa kaldırabilirsek, kendimizi başarılı kabul edebiliriz. Nerede tıkanıklık varsa, onu çözmeye çalışıyoruz. Kim kentsel dönüşüm, hizmet yapmak istiyorsa kapımız sonuna kadar açık. Buyursunlar. Bahane bulmasınlar. Kim nerede ne iş yapmak istiyorsa, asla siyasi kimliğine, partisine bakmadan yardımcı olmaya hazırız. Çünkü bu vatan toprakları üzerinde beraber yaşıyoruz. Aynı gemideyiz. Deprem olduğu zaman seni beni, falan partili ayırmıyor. Yeter ki bu dönüşüm projeleri çok hızlı olarak ortaya konulsun" ifadelerini kullandı.