BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bakan açıkladı! Saldırıyı kim düzenledi?

İçişleri Bakanı Efkan Ala CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Ala saldırıyı PKK'nın düzenlediğini ve bölgede büyük bir operasyonun başladığını açıkladı.

Abone ol

İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik saldırıda biri ağır üç askerin yaralandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ala, gazetecilere saldırı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: Ala: "Arkadaşlarımızın söylediği kesin olarak PKK ve onlara yönelik operasyon başladı. Orada güvenlik unsurlarımız vardı, böyle bir şey olunca hemen operasyon başladı" dedi.

SALDIRIDA YARALILAR VAR

Konvoyun korumasını sağlamak üzere görevlendirilmiş ve öncülüğünü yapan jandarma aracımıza terörist unsurlarca ateş açılmıştır. Ateş sonucu aracı kullanan jandarma er başından yaralanmıştır. 2 astsubay da hafif yaralanmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu ile telefonda görüştüm. Durumu değerlendirdik.

BÜYÜK BİR ÜZÜNTÜ DUYDUK

Kendisi gayet iyi. Büyük bir üzüntü duyduğumuzu bildirdik. Büyük bir metanetle karşıladılar. Biz bu seyahatin en güvenli şekilde geçmesi için orada tabii bazı unsurlar var, tedbirler alınmıştı. Kendisini daha güvenli araçlarla istediği yere götüreceğiz. Emniyet müdürümüz de oradaydı. Biz de yine o bölgeye hem seyahatte kullanılmak üzere hem de diğer konularda kullanılması maksadıyla helikopter de gönderdik.

'BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ KARADENİZ'E AÇILMAK İSTİYOR'

Bölücü terör örgütü Ordu ve Giresun’da Karadeniz’e açılma faaliyetlerinde bulunmaktadır. Çok ciddi bir operasyonel faaliyet yürütülmektedir. Bu işi gerçekleştiren alçaklar o bölgede takip edilerek gereken yapılacaktır. Bütün devletimize, milletimize büyük geçmiş olsun diyorum. Sayın Kılıçdaroğlu’na bu olay karşısındaki tutumundan ötürü teşekkür ediyorum.

OPERASYON YAPILIYOR

Kendisi de açıklama yaptı. Programına istediği gibi devam edecek. Orada zaten güvenlik unsurlarımız vardı. Operasyon yapılıyor. Bu haince saldırı bütün ülkemize yapılmıştır, teröristlerin cezalandırılması için bütün faaliyetler başlamıştır.

BU SALDIRI BÜTÜN ÜLKEMİZE YAPILMIŞTIR

Sayın Genel Başkanın konvoyuna yapılmıştır. Teröristin amacı ne olursa, an amuhalefet partimizin genel başkanına yöneliktir. Biz bunu hepimize yapılmış olarak görüyoruz. Bu ülkenin ana muhalef partisinin genel başkanı bir yerden bir yere seyahat ederken konvoyundaki öncü aracına saldırılıyor. Büyük geçmiş olsun. Biz de bundan sonrası için gerekli tedbirleri alarak devam ediyoruz.