BIST 8.728
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.241,78
HABER /  SEÇİM

Bahçeli'ye Gümüşhane'de sürpriz hediye

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’ye Gümüşhane’de 1952 model Willys Wagon marka jip hediye edildi.

Abone ol

Dünkü Gümüşhane Mitingi sonrasında geceyi Gümüşhane'de bir otelde geçiren Bahçeli, bugün kaldığı otelde partisi tarafından sivil toplum örgütleri ve teşkilat mensuplarıyla düzenlenen kahvaltıya katıldı.

Kahvaltı sonrasında Bahçeli'ye bir süpriz yapıldı. Nostaljik araçlara olan merakıyla bilinen MHP liderine otelin bahçesinde bulunan Mehmet Kızılet’e (58) ait 1952 model Willys Wagon marka jip gösterildi. Bayburt mitingi için Gümüşhane’den hareket edeceği sırada otel bahçesine gelen ve üzeri üç hilallerle süslenen aracı inceleyen Bahçeli, sahibi Mehmet Kızılet’le bir süre görüştü. Araç sahibine aracın bakımlı olup olmadığını vurgulamak için “Ankara’ya gelir mi?” sorusunu yönelten ve olumlu cevap alan Bahçeli’nin korumaları ise Kızılet’in telefon numarasını aldı. Aracın önünde sahibi ve partililerle hatıra fotoğrafı çektiren Bahçeli daha sonra aracına binerek Bayburt’a hareket etti.

ABD'DEN ZİRAİ DONATIM İÇİN GETİRİLMİŞ
Aracının 1952 model olduğunu, ABD'den Türkiye’ye ilk olarak Diyarbakır Ziraat Donatım için getirildiğini, oradan Sakarya Ziraat Donatım'a aracın gönderildiğini öğrendiğini belirten Kızılet, ihaleyle yoluyla bir arkadaşının satın aldığını aracın sonraki sahibinin kendisi olduğunu söyledi. Mehmet Kızılet, 5 yıldır aracın kendisinde olduğunu söyledi.

jip.jpg

“YAZLARI BU ARABA İÇİN GÜMÜŞHANE’YE GELİYORUM”
Aslen Gümüşhane’nin Canca Mahallesinden olduğunu fakat İstanbul’da oturduğunu, yaz aylarında ise bu araç için Gümüşhane’ye geldiğini kaydeden Kızılet, “Bunun için buraya geliyorum ve bununla geziyorum. Sayın Genel Başkanımız Bahçeli antika sevdiği için bizd e bu arabayı ona göstermek istedik. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bizi kırmadı. Arabayı beğendi, 'Ankara’ya gelir mi?' diye sordu. Ben de gelir dedim. ‘Gelirse bir bakarız’ dediler” bilgisini verdi.

“HEDİYE ETTİM TELEFONUMU ALDILAR, İSTERLERSE GÖTÜRECEĞİM”
Daha önce babası ve amcasına ait iki tane daha bu tür araçları olduğunu kaydeden Kızılet, “Çocukluğumdan beri nostaljiye hevesim vardı. 5 yıldır bu araba bende. Sayın Bahçeli’ye hediye ettim. Telefonlarımı aldılar. Eğer isterlerse götüreceğim” şeklinde konuştu. 

bahceli.20150530130904.jpg