BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

Bahçeli'den olay yüzde 52 iddiası

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak 2015 genel seçim sonuçları için ilginç bir iddiada bulundu.

Abone ol

MHP lideri Bahçeli, 2015 genel seçimlerinde AK Parti'nin yüzde 52’nin altına düşmesi halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifa etmesi gerektiğini savundu.

Cemaatin gazetesi Zaman'a konuk olan Bahçeli, yazarların seçimlere ilişkin sorularına yanıt verdi. Bahçeli'nin seçim sonuçları ve Erdoğan ile ilgili açıklamaları yine çok konuşulacak. 

"BAŞARI VE BAŞARISIZLIK İKTİDARDA ARANMALIDIR"

Geçtiğimiz günlerde Star TV'de "MHP'nin alacağı hangi oy oranının başarısız sayılabileceği" yönündeki soruya  "MHP'yi seçimlerde oy oranı ile başarısız kılmak doğru değildir. Sandıklarda hileler vardır, kamuoyu araştırmaları ile insanları yanlış yollara doğru sürüklemek vardır. Bütün bunları dikkate aldığınız vakit, başarı ve başarısızlık iktidarda aranmalıdır." diye yanıt veren Bahçeli, bugün de 7 Haziran seçimlerine ilişkin şu çarpıcı görüşü ortaya attı:

"BİZ İSTİFA ETMESİNİ İSTERİZ"

"Erdoğan ve Davutoğlu bizim için farklı kişiler değil. Erken kalkan konuşuyor. Diğeri onu tekrar ediyor. 7 Haziran seçimlerinde AKP ve Davutoğlu’nun yanında Cumhurbaşkanı da oylanacak. Güven oylaması olacak. Yüzde 52’nin altına düşerse milletten güvenoyu alamamış demektir. İstifa etmesi gerekir. Biz istifa etmesini isteriz. Aklınca başarılı olursa kendi hanesine yazacak. Başarısız olursa Serok Ahmet’e faturayı kesecek."

"NEYİN PARALELİ?"

Paralel yapı söyleninin belirsiz olduğunu söyleyen Bahçeli, "Cemaatlere ve tarikatlara aynı mesafedeyiz. Ne yanlarında ne karşılarındayız. Mensuplarımızın oralara yakın olmasından rahatsız olmayız. Ama parti siyasetine taşımalarına izin vermeyiz. İki kavram Türkiye’de belirsizdir. Biri çözüm diğeri paralel. Anlaşılması ve anlatılması zor olan şeydir. Neyi kastediyorsunuz? Neyin paraleli, neyin çözümü? Bunlar tartışılmıyor. Çok şey tahrip edildi. Çok şey anlaşılmaz hale geldi. Biri yüksek sesle bir şey söylediğinde toplumun inanma katsayısı yüksek." dedi.