BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bağış'tan İmralı tutunaklarına sert tepki

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, basına sızan İmralı tutanaklarını değerlendirdi.

Abone ol

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış , İmralı tutanaklarının basına sızmasından BDP'yi sorumlu tuttu. BDP'lileri sert bir dille eleştiren Bağış,"Gelin sizler yalan yanlış tutanak sızdıracağınıza bizim yazdığımız barış ve kardeşlik tutanağına, barış ve kardeşlik destanına bir satır eklemeye çalışın" dedi.

Bağış, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş Adamları Derneği (DOSABSİAD) tarafından düzenlenen ''Geleneksel DOSAB ve DOSABSİAD Yemeği''nde yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın selamlarını Bursa'ya getirmekten büyük onur duyduğunu ifade ederek, Bursa'nın ülke ekonomisinin omurgası olduğunu söyledi.

Bağış, Türkiye'nin bir de terör belasından kurtulması halinde, ülkeyi, çalışkan, genç ve dinamik nüfusu, enerji kaynaklarına olan jeopolitik yakınlığıyla hiçbir gücün tutamayacağını vurgulayarak şunları kaydetti:

''İşte bu yüzden Türkiye'nin şuanda içinden geçtiği bu hassas süreçte çözüm sürecimizi çok önemsiyorum. Tabi ki bu çözüm sürecinde, Türkiye'nin bütün vatandaşlarıyla kucaklaşma sürecinde, her bir vatandaşın anayasal eşitlik haklarını güvence altına alma sürecinde, terörden rant elde edenler, terörün sağladığı uyuşturucu rantından, insan kaçakçılığı rantından, kazanç elde edenler rahatsız oluyorlar. Onların hortumlarının kesilmesi geçmişte yolsuzluk hortumlarını nasıl kestiğimizde birileri rahatsız olduysa aynı şekilde bunları da rahatsız ediyor olabilir.

0.20130228153052.jpg

İşte bu yüzden diyoruz, yalan yanlış tutanakları sızdırarak bu ülkenin çözüm sürecine zarar verebileceğini zannedenlere Bursa'dan, Türkiye'nin sanayisinin, ekonomisinin bel kemiği olan bu güzel şehirden, ecdat yadigarı Bursa'dan bir mesaj vermek istiyorum; gelin sizler yalan yanlış tutanak sızdıracağınıza bizim yazdığımız barış ve kardeşlik tutanağına, barış ve kardeşlik destanına bir satır eklemeye çalışın. Gelin bu ülkede asırlarca olduğu gibi barış içinde, kardeşlik içerisinde yaşayabilme heyecanımızı yeniden canlandıralım. İşte bunun en güzel örneği de buradadır, Bursa'dadır, sizlerin arasındadır. Sizin aranızdan nasıl hiçbir ayrım olmadan herkes birlikte elini taşın altına koyup Türkiye'nin zenginleşmesine katkı veriyorsa bunu Türkiye'nin 81 ilinde hep birlikte gerçekleştirme umuduyla hepinize teşekkür ediyorum.''