BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Aydın Doğan için hesap verme vakti

Tabela şirketler üzerinden yüksek fiyatla kağıt ithali yapmakla suçlanan Aydın Doğan'ı şok edecek haber dün ulaştı.

Abone ol

Tabela şirketler üzerinden yüksek fiyatla kâğıt ithalatı yaparak küçük yatırımcıları zarara uğrattığı iddia edilen Doğan ve kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boyner'in de aralarında bulunduğu 4 kişi ifade için adliyeye çağırıldı

Sabah Gazetesi'nin 04.11.2009 tarihli sayısında yer alan habere göre İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefetten haklarında soruşturma açılan, aralarında Aydın Doğan ve kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boyner'in de bulunduğu 4 kişiyi ifade için adliyeye çağırdı.

Vergi cenneti ülkelerde kurulan tabela şirketler üzerinden yüksek fiyatla kağıt ithalatı yaparak küçük yatırımcıları zarara uğrattığı iddia edilen Aydın Doğan ve kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boyner ile şirketin iki yöneticisi hakkında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadi Yoldaş, Aydın Doğan ve kızı ile birlikte diğer şüpheliler İmre Barmanbek ve Ali Rıza Temuroğlu'na ifade vermek üzere adliyeye gelmeleri için tebligat gönderdi. Tebligatın şüphelilere ulaştığı ve avukatların savunma için süre talep ettikleri belirtildi.

KARAR GEÇEN AY ALINMIŞTI

SPK'nın suç duyurusunda bulunulması kararıyla ilgili sitesine koyduğu bültende, Hürriyet ve Milliyet'in ihtiyacı olan gazete kağıdı ve baskı malzemelerinin üreticisatıcı firmalar yerine, gazete kâğıdı ve baskı malzemesi tedarik işlemlerine fiili olarak herhangi bir katkısı bulunmayan ve Doğan Ailesine ait Sortal Trading Company Limited ve Shawcliff Trading Limited unvanlı şirketler üzerinden üretici- satıcı birim fiyatlarından daha yüksek bedellerle ithal edildiği kaydedilmişti.