BIST 8.823
DOLAR 32,34
EURO 35,08
ALTIN 2.240,43
HABER /  GÜNCEL

Avukat hukuk kitabını parçaladı!

Ramazan Akyürek'in tutuklanması avukat Adnan Şeker'i kızdırdı.

Abone ol
Hrant Dink suikastinde, dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı olan Ramazan Akyürek'in tutuklanması avukatı Adnan Şeker'i çıldırttı. Hakimlerin sadece siyasi iktidara ve bazı kişilere payanda olduğunu iddia eden Şeker, hukuk fakültelerinin gereksiz olduğunu, dosyada hukuki anlamda söylenebilecek herhangi bir şey olmadığını söyledi.

Ramazan Akyürek’in tutuklanmasının ardından adliyenin ’C’ kapısı önünde açıklama yapan Avukatı Adnan Şeker, tutuklanmaya tepkisini TCK kitabını yırtarak gösterdi.

"SOMUT DELİLLER YOK"

Daha sonra elindeki Türk Ceza Kanunu kitabının sayfalarını tek tek yırtmaya başlayan Avukat Adnan Şeker, "Bizim kanaatimiz, Türk Ceza Kanunundaki suç tanımlanmasına ve suçların unsurlarının anlatılmasına da gerek yok. Zaten hakimler bunları biliyorlar. Tutuklamak için somut delillere gerek yok. Herhangi birinin sizin hakkınızda gerçek olmayan ifade vermesi veya soruşturmadan, kovuşturmadan kaçmak için yalan beyanda bulunması yetiyor" diye konuştu. Avukat Şeker, "Adınız bir kere ’paralel’ olarak çıkmışsa, siyasi düşünceniz, hayat görüşünüz uyuşmuyorsa bunların hiçbirine, kanunlara gerek yok" dedi.
 
"ENGİN DİNÇTEN İFADE ALMAYAN ADALET ONUN AMİRİ KONUMUNDAKİ RAMAZAN AKYÜREK’İ TUTUKLUYOR"
 
Avukat Şeker, son olarak, "Olayın içinde başından beri olan bir Engin Dinç’ten ifade almayan adalet, onun amiri konumundaki Ramazan Akyürek’i somut delil olmadığı halde, somut delil var diye tutuklayabiliyor" dedi. Avukat Şeker, son olarak yapraklarını tek tek yırttığı Türk Ceza Kanunu kitabını göstererek, "Bu ceza yargılama kanunumuz, bu adliye binasında geçmiyor" diyerek kitabı yere attı. Avukat Şeker karara itiraz edeceklerini de sözlerine ekledi.
 
DAHA ÖNCE DE 3 POLİS TUTUKLANMIŞTI 
 
Soruşturma kapsamında daha önce de dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde amir olarak görev yapan Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir ve dönemin Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Muhittin Zenit ile polis amiri Özkan Mumcu tutuklanarak cezaevine konulmuştu.