BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Aslan burcunda Ay tutuluyor

11 Şubat'ta 03:33’de 22° Aslan burcunda dolunayla birlikte Ay Tutulması meydana gelecek.

11 Şubat'ta 03:33’de 22° Aslan burcunda dolunayla birlikte Ay Tutulması meydana gelecek.

Ay tutulması normal dolunaydan daha güçlüdür ve etkileri birkaç ay devam edebilir.

114 no’lu Saros ailesine ait bu tutulma döngüsü ilk 971 yılında başlamış. Tutulma serisi 2233’de sona erecek. Bu aileye ait en son tutulmayı 31 Ocak 1999’da yaşamıştık. Bir sonraki ise 2035’de olacak.

Tutulmalar yaşamımızda kadersel ve karmik olayları tetikleyen, bizim için önemli bazı kapıları açan ya da kapatan etkiler taşır. Tutulmalarda 18 ve 9 yıllık döngülerde benzer etkiler yaşamımıza taşınabilir. Doğum haritalarımızla temas etmesi önemlidir.

Bu tutulma 11-20 Ağustos Aslanlar, 9-17 Şubat Kovalar, 8-16 Mayıs Boğalar, 11-20 Kasım Akrepler için birinci derece etkili olabilir. Bunun yanısıra kişisel haritalarınızda sabit burçların 22 derece ve yakınlarında yerleşen kişisel gezegenleriniz varsa dolunaydan etki alabilirsiniz. Öncü burçların 4-6 derecesinde önemli yerleşimleriniz varsa horoskopunuzda işaret ettiği kavramlar da hareketlenebilir.

Tutulma dünya üzerinde kuzey, güney Amerika, Hint, Pasifik okyanusu, Hindistan, Afrika, Avrupa’dan gözlemlenebilecek.

 Ateş elementinden sabit nitelikler taşıyan Aslan burcu Güneş tarafından yönetilir, zodyakta da beşinci evden sorumludur. Tıpkı Güneş gibi ana yaşam enerjimiz, yaratıcılığımızla ilgilidir.

Dolunayda güçlenen etkiler özgüvenimizi, yaratıcılığımızı, enerji, coşku ve motivasyonumuzu yükseltirken, kişisel isteklerimizde bencil, gururlu ve inatçı davranışlara yol açabilir. Aslında bir bakıma bu dönemde övündüğümüz, gurur duyduğumuz, kendimizi diğer kişilerden daha üstün gördüğümüz yönlerimizle de sınanabiliriz. Bunları bencillik ve gurur yapmadan bütünün yararına kullanırsak büyük ödüller de alabiliriz.

Aslan burcu dolunayı aşk, flörtler, cinsellik,yaratıcılık, yetenekler, sanat, sanatçılar, eğlence, organizasyonlar, hamilelik, doğum, çocuk, şans oyunları, yarışmalar, spekülasyon, ünlü kişiler ve liderlerle ilgili konularda önemli gelişmeler ve dönüşümler meydana getirebilir. Dolunaylar bedensel ve ruhsal daha hassas olduğumuz, dışsal ve içsel önemli farkındalıklar ve dönüşümler yaşayabileceğimiz süreçlerdir. Aslan burcunun temsil ettiği kavramlar gerek kişisel gerek toplumsal alanlarda dikkat çekebilir.

Aslan burcu bedenimizde kalp, dolaşım sistemi, omurga ve sırt bölgesini yönetir. Dolunaylarda Ay’ın üzerimizdeki etkisi güçlüdür ve sağlık sorunları daha fazla ortaya çıkabilir. Siz veya çevrenizde dolaşım sistemi, kalp ve tansiyon sorunu olanların daha fazla dikkat etmesi gereken bir dönemde olacağız. 

2017 yılının ikinci Ay tutulması Ağustos ayında meydana gelecek. Bu tutulma o döneme kadar etkilerini korumakla birlikte en yoğun etkisini Şubat ayında ve Mart ortalarında gösterebilir. Ayrıca Mayıs ayında Güneş tutulma derecelerine dik açı yapacağı için 8-15 Mayıs tarihleri de önemli görünüyor.

Dolunay an haritasında Yay burcu yükselerek ateş enerjisini arttırıyor. Yönetici Güneş ve Ay horoskopun 3-9 aksında yerleşmişler. TC horoskopunda da aynı ev alanları etkileniyor. Yakın çevremiz, kardeşlerimiz, akrabalar, komşular, eğitim, kişisel gelişim, felsefi ve dini kavramlar, ibadethaneler, uzak hedefler, yabancı kültürler, seyahatler, akademik ve hukuksal kavramlar, medya, basın, yayıncılık, iletişim, ulaşım, dış ilişkiler, turizm, kara, hava ve deniz yolları, elçiler, göçmenler, vize, gümrük işleri tutulma enerjileriyle öne çıkacak. Son zamanlardaki yeniay, dolunay döngülerinde de sürekli benzer ev konularının etkilenmesi zaten ülke gündemini de belirliyor.

Tutulma gezegenlerine baktığımızda eşine az rastlanır yerleşimler görüyoruz. Bu tutulma oldukça mistik ve olağanüstü görünümler de barındırıyor. Spica ile birleşen Jüpiter’in Güneş ve Ay’a muhteşem tesirleri var. Jüpiter aynı zamanda Antares ile birleşen yükselen noktasının da yöneticisi…Koç burcundaki Uranüs, Yay burcundaki Satürn güçlerini birleştirip Güneş ve Ay’ı destekliyor. Üstelik bu iki gezegen Kova burcunda bulunan Güneş’in yöneticisi… Koç burcunda bulunan Venüs ve Marsoldukça enerjik, hevesli ve girişken…Kova burcundaki Merkür ile Venüs arasında muhteşem bir uyum var.

Dolunaylarda Güneş ve Ay karşıtlığı doğal olarak bir gerilim ve stres yaratabilir. Jüpiter ve Uranüsarasındaki karşıtlık da özellikle kişisel hedefler ile toplumsal konular arasında, ilişkilerde çekişme ortaya çıkarabilir. Ancak diğer gezegenlerin güçlü etkileri burada olumsuz görünen durumların bile fırsata dönüşebileceğini, evrenin bizim için henüz farkında olmadığımız önemli planları olduğunu anlatıyor gibi…Retroya geçmiş olsa bile Jüpiter’in pozisyonu bile oldukça güçlü ve umut verici. 

Satürn uzun vadeli hedeflerimizi sistemli ve sağlam bir şekilde hayata geçirmemize destek olmaya çalışıyor. Bu kişisel haritalarımızın aldığı etkilere göre eğitim, iş, kariyer, evlilik, ortaklık, başarı, ün, ünvan, çocuk, aşk vb. herhangi bir konu olabilir.

Uranüs de her an sürpriz yapmaya hazır. Belki de hiç ummadığımız yerden bize önemli bir kapı açılacak, yardım eli uzanacak. Kendinizi şanslı ve özel hissetmeniz mümkün. Yeteneklerimizi değerlendirebilir, dikkat çekebilir, hakettiğimiz başarıyı yakalayabiliriz.

Dolunayın genel etkilerini öz burcunuz ile birlikte yükselen burcunuza göre de takip ediniz...

KOÇ (21 Mart - 20 Nisan)

Dolunay sizin yaratıcılık, hobiler, aşk, flörtler, eğlence, çocuklar ile ilgili yaşam alanlarınızda gelişmeler meydana getirebilir. Cinsel enerjiniz artabilir, tutkulu aşklar ve maceralara yönelebilirsiniz. Hamilelik, doğum, çocuklar ile ilgili kavramlar da bu hafta gündeminizde yer alabilir.

BOĞA (21 Nisan-21 Mayıs)

Dolunay ev, yuva, aile ve ebeveynlerle ilgili konuları öne çıkarabilir. Aile ilişkileriniz güçlenebilir. Evde toplantılar olabilir, misafir ağırlayabilirsiniz. Ebeveynler ile ilgili konular sizi bu hafta daha fazla meşgul edebilir. Ev, emlak, mülk, alım, satım, kiralama, taşınma gibi konularda amaçlarınıza ulaşabilirsiniz.

İKİZLER (22 Mayıs–21 Haziran)

Dolunay eğitim, iletişim ile ilgili fırsatlar, seyahat, tatil ve geziler gündeme gelebilir. Yabancı kültürler ve ülkeler ile bağlantılar artabilir. İşinizin tanıtımı, iletişim, reklam, halkla ilişkiler, basın, promosyon, internet alanında gelişmeler olabilir. Kardeşler ve yakın akrabalarla ilgilenebilirsiniz.

YENGEÇ (22 Haziran-22 Temmuz)

Dolunay maddi kaynaklarınızla ilgili konuları öne çıkarıyor. Yeteneklerinizi değerlendirebileceğiniz gelir kaynakları bulabilirsiniz. Bu dönemde lüks ve pahalı ürünler her zamankinden daha fazla dikkatinizi çekebilir. Kişisel bakım, eğlence, konfor için fazla harcama yapabilirsiniz.

ASLAN (23 Temmuz–23 Ağustos)

Burcunuzdaki dolunay yaşamınızı etkileyecek değişim ve dönüşümler meydana getirebilir. Özel hayatınız ve kariyerinizi etkileyecek fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Kişisel imajınızda değişimler olabilir. Yaşamın tadını çıkarmak, keyif, aşk, eğlence öncelikleriniz olabilir.

BAŞAK (24 Ağustos-22 Eylül)

Dolunay biraz içe dönmeniz yaşamınızı gözden geçirmeniz için uygun bir zamanı işaret ediyor. Bu dönem manevi ve ruhsal gelişim, şifa, terapi, arınma fırsatları karşınıza çıkabilir. Zararlı alışkanlıklar ve bağımlılıklardan kurtulmak, diyete başlamak için bu dönemi değerlendirebilirsiniz.

TERAZİ (23 Eylül-23 Ekim)

Dolunay sosyal çevreniz, arkadaşlarınız ve gelecekle ilgili planlarınızda dönüşümler meydana getirebilir. Kalabalıklar arasında dikkat çekebilir, bazı grup çalışmalarına katılabilirsiniz. Daha önceden başlamış projelerinizin sonuçlanması ve bazı arzularınıza kavuşmanız mümkün.

AKREP (24 Ekim-22 Kasım)

Dolunay iş ve kariyer yaşamınızda dönüşümler ve değişimler meydana getirebilir. İş değişimi, terfi, atama gibi statünüzü etkileyebilecek durumlarla karşılaşabilirsiniz. Daha önceden başlamış bazı girişimlerinizle ilgili hızlı gelişmeler yaşabilir, hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

YAY (23 Kasım-21Aralık)

Dolunay uzak hedefleriniz, yurt dışı, eğitim, sehayat ve hukuksal alanlarda gelişmeler meydana getirebilir. Daha önceden başlamış bir eğitiminizi tamamlayabilir, seyahate çıkabilirsiniz. Hukuksal konularda bazı sonuçlar almanız mümkün.

OĞLAK (21 Aralık – 20 Ocak)

Dolunay hisseli paralar, finansal kaynaklarınızla ilgili konularda gelişmeleri hızlandırabilir. Eş ve ortağınızın maddi durumunda dönüşümler olabilir. Vergi, sigorta,kredi, miras, nafaka vb. konularda beklediğiniz haberler gelebilir.

KOVA (21 Ocak – 18 Şubat)

Dolunay ilişkiler ve işbirlikleri alanında değişim ve dönüşümler meydana getirebilir. Evlilik, iş ortaklıkları ve yakın arkadaşlıklar gündeminizde olabilir. Kararsız kaldığınız konular netleşebilir. Açık düşmanlıklar, rakipler ve davalarla ilgili bazı farkındalıklar yaşayabilirsiniz.

BALIK (19 Şubat – 20 Mart)

Dolunay iş ve çalışma koşullarınız, günlük rutinleriniz ile ilgili dönüşümler meydana getirebilir. Sağlığınızla ilgili konularda daha hassas olabilir, diyet ve beslenme düzeninizi değiştirebilirsiniz. Günlük yaşam alanlarınız ve konforunuzla ilgili düzenlemeler yapabilirsiniz. Evcil hayvanlarınıza özen göstermelisiniz.

Demet BALTACI

bilincakademisi@gmail.com