BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.441,94

Aslan burcunda Ay tutulacak!..

31 Ocak'ta 16:27’de 11° Aslan burcunda dolunay ile birlikte Ay tutulması meydana gelecek.

31 Ocak'ta öğleden sonra 16:27’de Ay, Güneş ile karşıt açı yapacak ve 11° Aslan burcunda dolunay ile birlikte tam Ay tutulması meydana gelecek.

Tutulma dolunayın enerjilerini kat kat arttırırken, üzerimizdeki etkisi bir ay kadar güçlü olarak devam edebilir.

Tutulmalar yaşamımızda kadersel ve karmik olayları tetikleyen, bizim için önemli bazı kapıları açan ya da kapatan etkiler taşır. Tutulmalarda 18 ve 9 yıllık döngülerde benzer etkiler yaşamımıza taşınabilir. Doğum haritalarımızla temas etmesi önemlidir.

124 no’lu Saros serisine ait bu tutulma ülkemizden gözlenemiyor, Kuzey Amerika, Pasifik, Asya ve Avustralya’dan izlenebilecek.

Ateş elementinden sabit nitelikler taşıyan Aslan burcu Güneş tarafından yönetilir, zodyakta da beşinci evden sorumludur. Tıpkı Güneş gibi ana yaşam enerjimiz, yaratıcılığımızla ilgilidir. Aşk, flörtler, cinsellik, yaratıcılık, yetenekler, sanat, sanatçılar, eğlence, organizasyonlar, hamilelik, doğum, çocuk, şans oyunları, yarışmalar, spekülasyonlar, ünlü kişiler ve liderlerle ilgilidir.

Dolunaylar bedensel ve ruhsal daha hassas olduğumuz, dışsal ve içsel önemli farkındalıklar ve dönüşümler yaşayabileceğimiz süreçlerdir. Aslan burcunun temsil ettiği kavramlar gerek kişisel gerek toplumsal alanlarda dikkat çekebilir.

Dolunayda güçlenen ateş enerjisi özgüvenimizi, yaratıcılığımızı, enerji, coşku ve motivasyonumuzu yükseltirken, kişisel isteklerimizde bencil, gururlu ve inatçı davranışlara yol açabilir. Övündüğümüz, gurur duyduğumuz, kendimizi diğer kişilerden daha üstün gördüğümüz yönlerimizle de sınanabiliriz. Bunları bencillik ve gurur yapmadan bütünün yararına kullanırsak büyük ödüller de alabiliriz.

Aslan burcu bedenimizde kalp, dolaşım sistemi, omurga ve sırt bölgesini yönetir. Dolunaylarda Ay’ın üzerimizdeki etkisi güçlüdür ve sağlık sorunları daha fazla ortaya çıkabilir. Siz veya çevrenizde dolaşım sistemi, kalp ve tansiyon sorunu olanların daha fazla dikkat etmesi gereken bir dönemde olacağız.

2018 yılının ikinci Ay tutulması Temmuz ayında meydana gelecek. Bu tutulma o döneme kadar etkilerini korumakla birlikte en yoğun etkisini Şubat ayında ve Mart başında gösterebilir.

Tutulma an haritasında Yengeç burcu yükseliyor. Güneş ve Ay horoskopun 2-8 ev akslarını etkilerken MC’de Koç burcu var.

Ceres ve Venüs tutulma ekseni ile kavuşumda. Mars / Uranüs orta noktası tetikleniyor. Aile, yuva, bakım, barınma, beslenme, maddi, manevi güvenliğimiz, ebeveyn ilişkileri, sevgi, şefkat, aşk, annelik, doğum, dişi üreme organları, iş, para, ekonomi, özdeğer duygusu, sahip olduğumuz değerlerle ilgili endişe ve kaygıların yarattığı baskıyla harekete geçebilir, insiyatif alabilir, riske girebiliriz.

Bu tutulma özellikle dişi enerjiyi çok vurguluyor. Bu kimimiz için aynı yuvayı paylaştığımız eşimiz, kimimiz için anne, yuva, çocuk, beslenme, bakım, kimimiz için rızkımızı çıkardığımız yaşadığımız, vatan, toprak ana, işimiz olabilir. Tüm bu kavramları koruma, sahiplenme, ve bunlar uğruna mücadele etme ihtiyacındayız…

Birçoğumuz için bu tutulma yaşam enerjimizi, özdeğer duygumuzu arttıracak hızlı gelişmeleri ortaya çıkarabilir. Bir bebek haberi, bir iş imkanı, yeteneklerimizi gösterebileceğimiz fırsatlar, başarı, ün, maddi ödüller, arzuladığımız bir ilişki, aşk söz konusu olabilir.

Bir hususa dikkat etmek gerekiyor. Aslan burcundaki Ay, Balık burcundaki Neptün ile stresli bir açı oluşturuyor. Neptün sözkonusu olduğunda değişken ve belirsiz durumların oluşabileceğini göz önünde bulundurmalıyız. Bazen herşey tam da göründüğü gibi olmayabilir. Ya da istediğimiz şeye kavuşmak için başka bir şeyi feda etmemiz, bırakmamız gerekebilir.

Belki de bazı yanlış inançlarımız, bağımlılıklarımız var ve onlar amacımıza ulaşmamızı engelliyor. Bunları tespit edebiliriz.

Ceres vurgusu beslenme, bakım, annelik, dişilikle çok ilgilidir. Bu nedenle Neptün vurgusu bazen besin zehirlenmelerine, alerjilere, hamilelik sorunlarına, dişi üreme organlarında meydana gelebilecek problemlere işaret edebilir. Mars/Uranüs tetiklenmesi özellikle ameliyatlarda, operasyonlarda anestezi uygulamalarında daha fazla dikkat gerektiriyor. İlaç kullanırken, bir hastalık teşhis edildiğinde, tedavide yanılgı ve karışıklıklar da oluşabilir. Ancak bu çok riskli bir açı değil, sadece daha fazla dikkat gerektiriyor. Ultrasonda bebeğin cinsiyetinin yanlış teşhis edilmesi, kullandığınız ilacın dozunun iyi ayarlanmaması gibi durumlar yaşanabilir.

Aslan aşk ve sevgi ile çok ilgilidir, Neptün burada da sizi aşırı duygusal, romantik yapabilir. Sevgilinizin sizi yeterince sevmediğini ya da hayal ettiğiniz aşka bir türlü kavuşamadığınızı düşünüp melankolik ve depresif takılabilirsiniz. Bazılarınız için tüm gerçekleri ortaya çıkaran aydınlatan bu dolunay aldatıldığınızı öğrenmenize ve bir aşkın bitmesine de neden olabilir. Bu sizin aşka olan inancınızı kayebettirmesin, aksine hakketiğiniz gerçek aşkın artık size daha rahat ulaşabileceğine inanın.

Bazen sırf kendimizi bir yere ve kişiye ait hissetmek, güvende olmak için bir ilişkiye kendimizi adarız, ve kendi yarattığımız hayal dünyasında pembe gözlükler takarak gerçeklerden uzaklaşırız. Şimdi kumdan kaleleriniz yıkılabilir. Kendi değerinizi farketmek, gücünüzü keşfetmek, ayaklarınızın üzerine sağlam basıp gerçek aşklar, ilişkiler yaşamak için bu gereklidir. Aslan dolunayı ihtiyacınız olan güven ve cesareti size verebilir.

Bu tutulma 28 Temmuz-5 Ağustos Aslanlar, 27 Ocak-3 Şubat Kovalar, 27 Nisan-3 Mayıs Boğalar, 29 Ekim-5 Kasım Akrepler için birinci derece etkili olabilir. Bunun yanısıra kişisel haritalarınızda sabit burçların 11 derece ve yakınlarında yerleşen kişisel gezegenleriniz varsa dolunaydan etki alabilirsiniz. Değişken burçların 26-27 derecesinde önemli yerleşimleriniz varsa horoskopunuzda işaret ettiği kavramlar da hareketlenebilir.