BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.396,97
HABER /  EKONOMİ

'Asgari ücrette 2 bin liranın altında masaya gelmeyin'

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, öğretmenlere 3600 ek gösterge ve asgari ücret konusunu ele aldı. Sabir gelirlilerin alım gücünün azaldığına dikkat çeken Yalçın, asgari ücretin en az 2 bin TL olması gerektiğini vurgladı.

Abone ol

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sendikanın bir toplantısında asgari ücret ve 3600 ek gösterge konusundaki beklentilerini dile getirdi. Yalçın, 3600 ek göstergenin öğretmenlere 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde müjde olarak verilmesini beklediklerini ancak bunun gerçekleşmediğini dile getirdi.

Bu konunun daha fazla bekletilmemesi gerektiğini dile getiren Yalçın"3600 konusunda sadece belli meslekleri gözetmek değil, bütün meslekleri içeren bir çerçeve alınmalı" dedi.

GELİR KAYBI TELAFİ EDİLMELİ
Sabit gelirlinin alım gücünün düştüğüne dikkat çeken Memur-Sen Başkanı "Beklentimiz bu kayıpların telafi edilmesi, ocakta enflasyon farkı verilecek. Ancak o zaman gelene kadar enflasyon farkının yüksek çıkması nedeniyle gelir kaybımızın telafi edilmesi gerekiyor."

ASGARİ ÜCRET EN AZ...
Ali Yalçın, Türkiye'deki açlık ve yoksulluk sınırının belli olduğunu dile getirerek, kimsenin açlık sınırının altında çalıştırılmaması gerektiğini vurguladı. Asgari ücret konusunu yürüten işçi konfederasyonunun 2 bin altında bir rakamla gelinmemesi yönünde çağrısı olduğunu hatırlatan Yalçın, "Bu çağrıyı biz de önemsiyoruz. Alım gücünün düşmesine yönelik tablo ortada, asgari ücret konusunda 2 bin liranın altında bir rakamla masaya gelinmemeli" dedi.