BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.458,47
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç o tehdidi ilk kez anlattı!

Bülent Arınç dershaneler konusunda hükümetin tehdit edildiğini ilk kez anlattı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dershaneler üzerinden hükümetin tehdi edildiğini "İlk kez söylüyorum" diyerek aktardı.

Başbakana dershaneleri kapatma konusunda "Siyaseten bakarsak önümüz seçim. Seçime giderken bir bir oy hesabını bile yapıyoruz. İkincisi bir geçiş dönemi gerektiriyor" anımsatmasını yaptığını ifade eden Arınç şunları söyledi:

TEHDİT ETTİLER

"'Derhaneler üzerinden beni, hükümetimi tehdit ettiler. "Bu dershane işinden vazgeçin" diyemez bize kimse. Bu bir siyasi karar. Bazen doğru olur bazen yanlış olur. Yanlış olursak bunun sonucunu yine siyaseten görürüz. Ama doğru olursa gençlerimiz kazanır. Bunun karşılığı 'Ben de seni yıkarım, ben de seni dinamitlerim, benim de elimde kasetler var, ben bunları piyasaya sürersem' dediğiniz zaman kimse onlar, o zaman bunlar dershaneler üzerinden cemaate mensubiyetlerini iddia ettikleri kişiler.

bülent-arinç-bakan-çocuklari-tahliyesi.20140303083646.jpgARINÇ'TAN BAKAN ÇOCUKLARI İÇİN ŞOK YORUM

Bülent Arınç bakan çocuklarının tahliyesi konusunda da konuştu. Arınç'ın açıklamaları herkesi ters köşeye yatırdı. İşte Başbakan Yardımcısı'nın vicdani itirazı (TIKLA OKU)




ERDOĞAN'A KASET ÇIKARIRIZ DEMİŞLER


Başbakanın bizzat kendisine, 'Elimizde bunlar var. Biz bunları piyasaya süreriz, hükümetiniz bunlarla karşı karşıya kalır, bu işten vazgeçin...' Yiğit adam bizim Başbakanımız. Bunların altında kalacak adam değil. 'Elinizden geleni ardınıza koymayın, Bu işi yapacağız. Siz de ne yapacaksanız yapın' dedi. 

MESELE DERSHANE DEĞİL

"Demek ki sonunda bu alçaklığı da yapacak mıydınız?' diye onlara söyledim, dedim. Önce inanamadı ama ben dershane konusundan sonra her şeyin bittiğini ve olumlu noktaya evrildiğini düşünürken bombalar patlamaya başladı. Demek ki Tayyip Bey, Başbakanımız haklı çıktı. Mesele dershane değilmiş, aynı Gezi'deki gibi 3-5 ağaç meselesi değil, başka bir şeymiş.''

GÜLEN'İN ÜZERİNDE ÜST AKIL VAR!

Arınç, bu soruşturmaların Fethullah Gülen'i de aşan bir "üst akıl" tarafından planlandığını iddia ederek, "Bir üst akıl bunları planlamış. Ama bu üst akılın kim olduğunu söylemem. Günü gelince yazar, söyleriz" dedi.

Arınç konuyla ilgili şöyle konuştu:

Ben zannediyorum, bir üst akıl - bunda Hocaefendi'yi de kastetmiyorum- belki daha yukarıda bir üst akıl Türkiye'de böyle bir operasyonu planlamış.

ÜST AKIL BİR DEVLET Mİ?

"Bir ülkeden mi bahsediyorsunuz" sorusuna Arınç, "Üst akıl işte, üst akıl" diye cevap verdi.

Utku Çakırözer'in "Üst akıl nedir efendim?" sorusunu şu şekilde cevapladı:

Söylemem. Bilsem de söylemem. Ergenekon Davası 5-6 yıl sürdü, hala birinci ismi öğrenebildin mi? Öğrenemedin. Var mı? Birinci isim diye oraya yazdılar mı oraya şemanın içerisine? Biz de biliyoruz. Günün birinde yazarız. Kimin olduğu ortaya çıkar.