BIST 10.219
DOLAR 32,25
EURO 34,76
ALTIN 2.455,68
HABER /  GÜNCEL

Antalya'da üçlü Suriye ve Irak zirvesi!

Rusya ve ABD Genelkurmay başkanları, Hulusi Akar ile Antalya'da bir araya geldi. Üçlü zirvede Suriye ve Irak'taki gelişmelerin ele alındığı kaydedildi.

Abone ol

Türkiye çok kritik Suriye toplantısına ev sahipliği yapıyor. Türkiye, Rusya ve ABD Genelkurmay başkanları Antalya'da bir araya geldi. Üçlü zirvede Suriye'deki son gelişmeler ve DEAŞ'a karşı yürütülen operasyonların dışında Irak'taki gelişmelerin de masaya yatırıldığı kaydedildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Francis Dunford ve Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Vasilyeviç Gerasimov, Antalya’da üçlü bir toplantıda bir araya geldi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın ev sahipliğinde, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Francis Dunford ve Rusya Federasyonu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Vasilyeviç Gerasimov’un katılımıyla Antalya’da üçlü bir toplantı düzenlenmiştir. Toplantıda, Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgedeki güvenlikle ilgili ortak konular görüşülmektedir."

Böylece, 2011’de başlayan Suriye’deki krizin başından bu yana üç ülkenin Genelkurmay Başkanları ilk kez bir araya gelmiş oldu.