BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,75
ALTIN 2.489,62
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan açık açık sordu! Anladın mı Sayın Kılıçdaroğlu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu'nun Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlediği "TÜGEF Gelecek İçin Evet Diyor Programı"nda konuştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 18 maddelik yeni anayasa düzenlemesini okumadan karşı çıktığını söyledi. CHP'yi yalancılıkla suçlayan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun önceki gün söylediği sözleri hatırlattı, neye karşı çıktığını bilmemekle suçladı.

Erdoğan, Ankara Arena Spor Salonu'nda dün düzenlenen toplantıya katıldı, gençlerden referandumda destek istedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 18 maddeyi okumadığını ifade eden Erdoğan, CHP'yi halka referandum konusunda yalan söylemekle suçladı. 

KILIÇDAROĞLU'NUN REFERANDUM GAFI

Erdoğan'ın gündeminde, Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir radyo programında söylediği sözler vardı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini toplantıya katılan gençlere dinleterek, CHP liderinin yeni sistemde başbakan olmadığını bilmediğini söyledi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları...

"Hayatı hep böyle geçmiş. İşte siz kendi kulaklarınızla duydunuz. "Hayır" oyunun gerekçesini anlatırken diyor ki Cumhurbaşkanı ayrı bir partiden Başbakan ayrı partiden olursa kıyamet o zaman kopar diyor. Hala öğrenememiş ki... Bu zata 5'tane koyun verin 5 tane keçi verin kaybeder gelir. Kendi yalanlarına inanların hezeyanları gelir ayaklarına dolanır. Ben buradaki gençlere sorayım ona ders verir ders!


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osman Gökçek'e teşekkür ederek, 15 Temmuz'da direniş meşalesini yakan ilk isimlerden olduğunu söyledi.

Biz işte böyle sıkıntılar yaşanmasın diye, cumhurbaşkanıyla başbakanlığı birleştiriyoruz. Anladın mı Sayın Kılıçdaroğlu? Artık sen bu sıkıntıları yaşamayacaksın, cumhurbaşkanıyla başbakan birleşiyor. Ne diyor? Diyor ki “cumhurbaşkanı seçim kararı ne olacak” Ha söyleyeyim onu sana. Cumhurbaşkanı seçim kararı alırsa, parlamentoyla beraber aynı gün seçime gidecekler. Yani cumhurbaşkanı seçimi de yapılacak, parlamento seçimi de yapılacak. Aynı kararı parlamento da alır. O zaman da seçim yapılacak. Yetmedi, halka da yetki veriyoruz. 100 bin imza ile cumhurbaşkanlığı seçimi de yapılır, parlamento seçimi de yapılır.

"BAŞBAKAN DEĞİL, SADECE CUMHURBAŞKANI OLACAK"

'Hayır'ın gerekçesini anlatırken ne diyor ana muhalefetin başındaki zat, 'Cumhurbaşkanı başka bir partinin, başbakan başka bir partinin genel başkanı olunca, asıl kavga orada çıkacak.' diyor. Ya burada artık başbakan olmayacak ki... Başbakan değil, sadece cumhurbaşkanı olacak. Başkası yok. Burada başbakan yok. O iş kapanıyor artık. Ya bunu dahi öğrenememiş. Bu zata 5 tane koyun verin, 5 tane keçi verin kaybeder gelir.

"BUNLAR, MİLLETTEN KORKUYOR"

16 Nisan'da yeni bir sürecin başlamasına hazır mıyız? Bunlar biliyorsunuz, sandığı bulup oy kullanmayı bile beceremediler. Kağıthane'ye gideceği yerde Kağıttepe'yi aradı. Bunları gördük. 80 milyonun yarısından fazlasının desteğini alabilmesi elbette hayaldir. Her zaman söylüyorum, bunlar cumhurbaşkanlığı sisteminden korkmuyor, bunlar, milletten korkuyor."