BIST 8.774
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.238,07
HABER /  GÜNCEL

Ankaralılar Derneği üyeleri döviz ve altınlarını bozdurdu

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bayburt ziyaretinde yinelediği "yastık altındaki döviz ve altınları bozdurun" çağrısına destek veren Ankaralılar Derneği (AHİD) üyeleri, döviz ve altınlarını bozdurdu.

Abone ol

Ulus semtindeki kuyumcu dükkanı önünde toplanan dernek üyeleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye aleyhindeki uygulamalarına tepki göstererek ellerindeki temsili dolarları yırttı.

Dernek üyeleri adına konuşan Genel Başkan Hilmi Yaman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı ile toplandıklarını ve yastık altındaki döviz ve altınlarını bozdurarak, Türk lirasını güçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Başkan Erdoğan'ın "Ekonomik savaşı da başarılı bir şekilde vereceğiz" sözlerini hatırlatan Yaman, "Bu millet 15 Temmuz'da tankların ve silahların önünde kendini nasıl siper etmişse bu da bir savaştır ve bu savaşın galibi de inşallah Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olacaktır." dedi.

Yaman, ABD Başkanı Trump'ın Türkiye ekonomisi üzerinde etkili olmaya çalıştığını söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Ey Trump, sen kim oluyorsun da bizim ekonomimizle, ekmeğimizle oynuyorsun. Biz Allah'ın izniyle daha fazla çalışıp daha fazla üreteceğiz. Cumhurbaşkanımızın başını önüne eğdirmeyeceğiz. O dik durduğu sürece biz burada canımızı da malımızı da feda etmeye hazırız. Bizim gidecek başka vatanımız yok."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sel bölgesinde flaş dolar açıklaması!

Erdoğan ABD'yi uyardı: Yeni dost ve müttefikler aramaya başlayacağız

Türkiye'nin ekonomik bir savaşta olduğunu dile getirerek Ankaralılara çağrıda bulunan Yaman, "Bu oyunu hep birlikte bozalım. Yastık altında duran dövizin bize bir faydası olmayacak. Bu geminin batmaması, Cumhurbaşkanımızın dik durması ve bizlerin de huzur içinde yaşaması için bu oyuna dur dememiz gerekiyor." diye konuştu.

Eşinin bileziklerini bozdurmak için getirdiğini söyleyen Yaman, dernek üyeleriyle birlikte döviz ve altınları bozdurarak, kampanyaya destek verdi. 

Düzceli esnaftan Türk lirasına destek: Düzce'de 4 esnaf, döviz ve altın bozduran vatandaşlara ücretsiz hizmet sunuyor, çeşitli ikramlarda bulunuyor.  Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine başlatılan döviz bozdurma kampanyasına vatandaşların ve esnafın desteği artarak devam ediyor. 

Düzce'nin Yığılca ilçesinde telefon dükkanı sahibi Köksal Uyanık, pastane işletmecisi Burhan Uğurlu, pideci Veysel Öztürk ve kuaför Ünal Kuşcu, iş yerlerinin camlarına "Dolar, avro ve altın bozdurduğuna dair makbuz getiren herkese telefon kılıfı, çay, pide, ayran, saç sakal kesimi bedava" yazılı not astı.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine bu kararı aldıklarını belirten Köksal Uyanık, "Dolar, avro bozdurana istediği telefon kılıfını hediye ediyoruz. Devletimizin her zaman yanındayız arkasındayız." dedi.

Pastane işletmecisi Uğurlu ise "Biz her zaman Cumhurbaşkanımızın yanındayız. O ne derse o olur. Dolarını, avrosunu, altınını bozdurana çay pasta bedava. Kapımız herkese açık. Yeter ki ülke ekonomimiz güçlensin. Güçlü olsun." diye konuştu. 

Pideci Veysel Öztürk de "Vatanımıza, milletimize, devletimize sahip çıkıyoruz. Dövizini altınını bozdurana pide ayran bizden ikram." ifadelerini kullandı. 

Döviz bozdurduğuna dair dekontla kuaföre gelen Nizamettin Kalaycı da "Ülkemizin zor durumlarını aşması için bize düşen milli beraberlik şuuru ile elimizde ne varsa gittik bozdurduk. Bundan sonra da elimize geçen bütün dövizlerimizi bozduracağız. Berberimize milli şuur ile bu kampanyaya destek verdiği için teşekkür ediyorum." dedi.